• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Proszę o pomoc zbiórka pomagam.pl

reklama
Caly czas jakieś wymówki, jakbym słyszała moja tesciowa. Powiem tak, moi rodzice mieli trudny start w zycie, z dwója małych dzieci wylądowali w starym domu, gdzie tylko byl piec kaflowy w jednym pokoju, moja mama nawet odpływu nie miala w zlewie, to co leciało, to leciało do wiadra i musiała wylewać na dwór, zaczęli zycie z podżerowanym kredytem (chcieli pomoc, a gościu sie wypiął i spłacali nie swoj kredyt) tato w zimie do sąsiedniej wioski na rowerze jezdzil zeby autobus do huty go zabrał, mama nie pracowała, nie miala prawka, z czasem zeby nabrać niezależności sama zrobila prawko jakos po 30. Jal splacili kredyt gościowi, to musieli wziac na remont domu. Było ciężko naprawdę, nie mieli zbiórek, tata w domu wszystko robil sam (remonty). Moja mama nigdy nie szukała wymówek, jak tylko znalazla prace, to starala sie ogarnąć transport. Jak sie chce to mozna i tyle. Nie masz prawka? Możesz jezdzic skuterem. Żyjemy na wiosce gdzie cale zycie musimy gdzieś dojeżdżać, do szkoły czy do pracy, do przychodni, do banku, do urzędu, wszędzie. Ale z takim podejściem jak Wasze byśmy tutaj zginęli.

Daj palca, wezmę rękę...

Dostałaś pomoc. Ode mnie, od Kory. Dostałaś ubrania, buty, slodycze, jedzenie, zabawki. Nie wiem, może jeszcze ktoś pomagał oprócz nas. W końcu co więcej jeleni to nie dwóch, nie?
Nie lubię wypominac i nie mam tego w naturze bo pomagam z własnej chęci, ale to co Ty tu piszesz te 7 stron to jest jakiś odlot! : nie pójdę do pracy bo nie chce mi się dojeżdżać, nie pójdę do pracy bo nie mam wykształcenia, nie pójdę do pracy bo dziećmi się zajmuję (gdzie dwoje siedzi w szkole, a syn pewnie w przedszkolu)...

Jeb, zbiórka na 130 tyś. Ty zdajesz sobie sprawę, że na tym forum jest Salsa która ma 2 małych synów i raka od lat? Dziewczyna chora żyje w jakiejś garażo-lepiance, który nazywa domem. Ona na leki zbiera, a nie na spłatę zadłużeń. Myślę, że ona nigdy takiej kwoty nie dobiła. A jej zegar tyka! Jej mąż nie pracuje, bo nią trzeba się zająć. To jest klęska... a Twoja sytuacja to lenistwo, cwaniactwo, nieporadność i wygoda. Szkoda tylko że to dzieci na tym cierpią.

Ale to trzeba wysyłać wszędzie. Przejść się po prywatnych sklepach, zapytać czy nie szukają pracy. Nawet kogoś, kto ten sklep posprząta na zamknięcie czy rano pomoze wypakować towar i już masz kilka stówek 🤷‍♀️ tak jak pisałam, głupi kurs na paznokcie i jak będziesz zdolna to babki będą walić drzwiami i oknami, bo w domu zawsze taniej niż w salonie. Makijaże ślubne też są w cenie na wioskach. Albo komuś upiec ciasto na jakąś okazję. I już masz dodatkową kasę. Tylko trzeba sie ogłaszać.

Juz ci dziewczyny bardzo duzo odpowiedziały. Ja jestem ciekawa, co to za miejscowość i czy rzeczywiście taki problem dojeżdżać gdzie indziej do pracy 🤔

Porady co do zrobienia kursów i pracy z domu jak najbardziej. Niestety wrażenie jest takie, ze autorce sie nie bardzo chce albo to taka bezradność wyuczona.

Juz ci dziewczyny bardzo duzo odpowiedziały. Ja jestem ciekawa, co to za miejscowość i czy rzeczywiście taki problem dojeżdżać gdzie indziej do pracy 🤔

Porady co do zrobienia kursów i pracy z domu jak najbardziej. Niestety wrażenie jest takie, ze autorce sie nie bardzo chce albo to taka bezradność wyuczona.
Z jej miejscowości (Rydułtowy ogólnie dostępna na profilu) do Wodzisławia Śląskiego 11 km. Rowerem pokazuje 25 minut trasy a transport publiczny 29 minut a tam z ciekawości sprawdzałam, jest dużo pracy.

Z jej miejscowości (Rydułtowy ogólnie dostępna na profilu) do Wodzisławia Śląskiego 11 km. Rowerem pokazuje 25 minut trasy a transport publiczny 29 minut a tam z ciekawości sprawdzałam, jest dużo pracy.
Aha. No to jest osiągalne chyba, żeby pracować w innym mieście?

Ja sobie mysle, ze pewnie wygodniej jest szukać w miejscu zamieszkania. Ale. No. 🙈

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry