reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❄️⛄️🌟 Nowy Roczek, nowy kroczek - niech się zjawi tutaj Smoczek! 🍼👶🏻🧸

Jak miałam 18 lat to też nie czułam chęci robienia kursu mimo, że wszystkie osoby z klasy praktycznie podchodziły 😊
Nie czuję tego flow jak pomyślę o sobie i jeździe.
My mamy wszystko na osiedlu: szkołę, przychodnię sklepy 😁
Mąż jest mobilny i to nam wystarcza. Jak potrzebuję gdzieś dotrzeć to jadę mpk a jak mam blisko to tuptam 🥹
Ja niby też wszystko mam na osiedlu, ale jednak auto to mega ułatwienie. Przed dzieckiem dużo więcej chodziłam na piechotę i też częściej wybierałam komunikację miejską, ale teraz to mam wrażenie, że jestem w ciągłym biegu 🫣
No i mój dojazd do pracy autem trwa 15-20 minut, a autobusem 40, a w korkach to nawet godzinę 😅

reklama
Dzień dobry w nowym roku ☺️ Ja fajerwerki przespałam, dosłownie obudziłam się po 1 i zdziwiona, że to już po północy 🤣 bo nic nie słyszałam. Ja dziś dopiero 4dpo a czuję jakiś turbo pms. Od wczoraj ciągle coś bym jadła, dziś taka wkurzona na wszystkich i brzuch pobolewa. Pewnie znowu to kwestia inozytolu, bo od 2 msc biorę regularnie.

Ja prawko robiłam na 18 i ogólnie wydawało mi się, że lubię jeździć, ale jak mam przerwę z 2 tygodnie to już później ciężko wsiąść do auta. No ale zazwyczaj jeżdżę codziennie, jednak przedszkole mamy za daleko, żeby iść pieszo. Na większe zakupy też samochodem, zresztą mieszkając na wsi nie wyobrażam sobie nie mieć prawka.

Wiadomo, że nikt nie będzie narzekał na prawko jak już je ma ale ja też nie narzekam, że go nie mam i cóż, tyle w temacie ode mnie 😁

Ja niby też wszystko mam na osiedlu, ale jednak auto to mega ułatwienie. Przed dzieckiem dużo więcej chodziłam na piechotę i też częściej wybierałam komunikację miejską, ale teraz to mam wrażenie, że jestem w ciągłym biegu 🫣
No i mój dojazd do pracy autem trwa 15-20 minut, a autobusem 40, a w korkach to nawet godzinę 😅

Nam właśnie wczoraj samochód męża padł -_- a ja do pracy swoim, a on miał z małym zrobić zakupy na sylwestra i nowy rok i musieli wózkiem jechać po śniegu. Szczęście w nieszczęściu jakaś jelitowke złapałam we wtorek, więc powiedziałam, że dla mnie to sucharki :D
No a jutro zabiera mój samochód, żeby pojechać po części do tamtego samochodu i od rana nie mogę się doliczyć ile wcześniej muszę wstać na autobus, żeby ogarnąć wszystko ;)
Ja to autobusem lubię jeździć, nawet często bardziej niż samochodem i niby czas podobny drogi, ale za to musisz się dostosować do rozkładu jazdy, więc nagle z 20 minut się robi 40-50 gdzie musisz wcześniej wyjsc. A 20-30 minut rano to jest ogromna różnica.

Nam właśnie wczoraj samochód męża padł -_- a ja do pracy swoim, a on miał z małym zrobić zakupy na sylwestra i nowy rok i musieli wózkiem jechać po śniegu. Szczęście w nieszczęściu jakaś jelitowke złapałam we wtorek, więc powiedziałam, że dla mnie to sucharki :D
No a jutro zabiera mój samochód, żeby pojechać po części do tamtego samochodu i od rana nie mogę się doliczyć ile wcześniej muszę wstać na autobus, żeby ogarnąć wszystko ;)
Ja to autobusem lubię jeździć, nawet często bardziej niż samochodem i niby czas podobny drogi, ale za to musisz się dostosować do rozkładu jazdy, więc nagle z 20 minut się robi 40-50 gdzie musisz wcześniej wyjsc. A 20-30 minut rano to jest ogromna różnica.
Ja ogólnie też uwielbiam jeździć autobusami, kiedyś jak jeździłam do pracy autobusem, to czytałam dużo książek, a teraz nagle nie mam kiedy czytać i od czterech lat czytam jedną książkę 😂

Ja ogólnie też uwielbiam jeździć autobusami, kiedyś jak jeździłam do pracy autobusem, to czytałam dużo książek, a teraz nagle nie mam kiedy czytać i od czterech lat czytam jedną książkę 😂

O właśnie mi przypomniałaś, żeby na jutro sobie podcast ściągnąć to wtedy będę miała czas posłuchać, bo od tygodnia nie mam :D

Dziewczyny a mierzycie też temperaturę w tej aplikacji premom? Czy jedynie testy, zastanawiam się czy nie wrzucić do koszyka z tymi testami też dedykowanego termometru... A czy ta aplikacja w wersji darmowej jest wystarczająca czy należy wykupić premium żeby mieć funkcjonalność?
Ja mam jeden termometr z tej firmy i tak wpisuje. Ale teraz ma tak, że mierze ringiem owulacyjnym i trochę (nie w każdy dzień) termometrem zwykłym żeby zobaczyć czy jest podobny trend ale na razie ten ring testuje 🙂

Ja mam prawko od 13 lat i nie wyobrażam sobie nie mieć, to moja prawa ręka i niezależność ❤️ uwielbiam jeździć jak nie ma zimy 😅 w zimę mam totalne uczulenie, miałam stłuczki, wypadek (nie z mojej winy) i boję się tej braku kontroli zimą 😫 ale w pozostałe pory roku wszystkie drogi są moje 😁

Ej chłopcy mnie wyciagneli do Mc Donalda 😅 i ch*j bombki strzelił 😅 od jutra postanowienie poprawy.. ale dobry był ten Drwal 🤪😋

❗️Moje misiaczki pysiaczki jak tylko delikatnie przypominam regulamin i wiem, że mamy tu wiele mam mających dzieci, też mam ale pamiętajcie, że są tu dziewczyny bez dzieci którym może być ciężko czytać o naszych dzieciach ❤️❤️

Witam się w nowy roku, jak już się wyspałam, bo spalam do 10, a spać poszłam przed 1 to mnie ogarnął szal sprzątania, poszłam na.45min.spacer z psem chociaż myślałam że nas zwieje :)
Ale też mam do was pytanie, bo mi się ostatnio okres tak zaczyna że nie wiem kiedy liczyć pierwszy dzień cyklu... Wiadomo że delikatnych plamien nie liczę ale teraz mam już drugi dzień że wkładka by wystaczyla no ale jednak już była żywa krew a nie brunatne plamienia. I nie wiem czy uznać to po prostu za delikatny okres czy czekać dalej.. a musze do lekarza napisać żeby mnie koło 12 dni cyklu na monitoring umówił..kiedyś to po prostu się od razu zaczynal bez wątpliwości..

reklama
Witam się w nowy roku, jak już się wyspałam, bo spalam do 10, a spać poszłam przed 1 to mnie ogarnął szal sprzątania, poszłam na.45min.spacer z psem chociaż myślałam że nas zwieje :)
Ale też mam do was pytanie, bo mi się ostatnio okres tak zaczyna że nie wiem kiedy liczyć pierwszy dzień cyklu... Wiadomo że delikatnych plamien nie liczę ale teraz mam już drugi dzień że wkładka by wystaczyla no ale jednak już była żywa krew a nie brunatne plamienia. I nie wiem czy uznać to po prostu za delikatny okres czy czekać dalej.. a musze do lekarza napisać żeby mnie koło 12 dni cyklu na monitoring umówił..kiedyś to po prostu się od razu zaczynal bez wątpliwości..
Ja nie liczę od plamienia, dopiero jak zobaczę żywą krew jest to dla mnie 1 dzień miesiączki 🙂

Do góry