• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❄️⛄️🌟 Nowy Roczek, nowy kroczek - niech się zjawi tutaj Smoczek! 🍼👶🏻🧸

Zimowe McFlurry i kawusią piernikowa odhaczona 🥹❤️ Można od jutra zaczynać dietkować 🤣

Screenshot_20260101_224004_Gallery.jpg

Screenshot_20260101_224008_Gallery.jpg

reklama
Hej 🙋🏻‍♀️ Kiedyś w tych wątkach uczestniczyłam co miesiąc jednak przyszedł czas kiedy wszystko mnie przerosło i zniknęłam jednak w swoim okresie życia potrzebuję dziewczyn które czują to samo za każdym razem gdy nie wychodzi. Moja historia nie będzie wybitnie długa z mężem o dziecko staramy się od ponad 4 lat . Mieliśmy różne podejścia do szukania problemu dlaczego nie wychodzi . Mój mąż bardzo długo wzbraniał się przed badaniami i wydaje mi się że bał się tego co może usłyszeć . W 2025 jednak postawiliśmy na to by zrobić wszystko by udało się spełnić nasze największe marzenie . Podstawowe badania już za nami. Na razie wiemy tyle że morfologia męża nie jest tragiczna ale mogłaby być lepsza . Ja mam owulację ale też torbielą na jajniku aktualnie będziemy iść ku sprawdzeniu drożności jajowodów a potem zobaczymy co dalej . Testować będę 20 stycznia

Aj nie mówcie mi nic o diecie - też muszę to ogarnąć bo mój organizm funkcjonuje na kawie, chipsach późnym wieczorem i leszku free w weekendy,rzadziej w tygodniu i słodyczach,które wyjadam jeszcze z Mikołajek 🫣🙄
5 stycznia umawiam się do nowej ginekolog - obym się dostała jeszcze w tym mc 🤞🏼

Robiłam badania: progesteron, prolaktyna, cały panel rozszerzony tarczycowy - to jeżeli chodzi o same hormony, ale to był początek cyklu. Dodatkowo całą batalię innych parametrów z krwi która była ok. Ale wiem, że poziom hormonów zależy od konkretnej fazy, a nie mam takiej wiedzy co kiedy dokładnie zbadać, a nie chce drugi raz wydawać kilkaset złotych w ciemno. Dlatego potrzebuje iść do dobrego ginekologa żeby mnie pokierował co kiedy dokładnie zrobić i dlatego też was podpytuje ;) bo tak naprawdę nie wiem od czego zacząć.
Rozumiem. Tylko weź pod uwagę, że większość ginekologów nic sensownego Ci nie zleci, więc jak już to szukaj takiego, który się zna na niepłodności. Aczkolwiek z tego co widzę jesteście dopiero na początku starań, ja bym żadnych więcej badań nie robiła, bo moim zdaniem na ten moment to strata kasy. Jak zależy Ci na czasie to po 6 cs poszłabym na monitoring, bo może nie trafiacie w owulację

Witam się dzisiaj z pracy 😊
Oj dzisiaj nie mam mocy, przysięgam 😣

Rozumiem. Tylko weź pod uwagę, że większość ginekologów nic sensownego Ci nie zleci, więc jak już to szukaj takiego, który się zna na niepłodności. Aczkolwiek z tego co widzę jesteście dopiero na początku starań, ja bym żadnych więcej badań nie robiła, bo moim zdaniem na ten moment to strata kasy. Jak zależy Ci na czasie to po 6 cs poszłabym na monitoring, bo może nie trafiacie w owulację
Zgadzam się, pierwsze 6-12 miesięcy to standard w badaniach, potem zaczyna się diagnostyka.
Rób testy owulacyjne, temperatura i tyle 🙂

Prowadzi ktoś sobie wykres na Ovufriend?

@Kaalaa też mi dzisiaj LH spadło dość sporo. W tym cyklu dopiero zaczęłam robić wykres temperatury, ale też się zastanawiam, czy będzie ok, bo jednak różnie wstawałam i nie zawsze tyle samo godzin spałam. Wczorajszy test 0.23, a dzisiaj 0.12 🤣🙈 Premom mi od temperatury i testów cały czas owulację przesuwa, ale według Clue jeszcze jestem przed. Ehhh
No moga wychodzic cuda, nastaw sobie budzik na jedna godzine, musi byc po kilku przespanych godzinach, staraj sie chodzic spac o w miare jednej porze, ja teraz w okresie swiatecznym tez sie staralam, ale np sylwester wpadl i nic sie nie zrobi, chociaz mimo tego 4-5h snu przed mierzeniem i wyszlo dobrze, jak bedziesz mieszac, to wykres moze byc zaburzony

No i dobry! Dzisiaj wstalam wczesniej, zeby zdazyc zatestowac przed wyjsciem, pomarudze troche 😂 kto by sie spodziewal 😂 rano nawet niezle 0.29, ale znajac zycie w ciagu dnia spadnie i znow dupa! Nie moge sie doczekac az temp skoczy i wtedy przeanalizuje sobie te moje testy, ale cos czuje ze bedzie powtorka z poprzedniego cyklu..
z dobrych wiadomosci, przyszedl mi obraz, ktory mial przyjsc przdled sylwestrem, ale kurier sie nie wyrobil.. za to byl tak wczesnie ze zastal mnie w pizamie z rozwalonymi wlosami i po twarzy jakis nowy kurier, jakos dziwnie mi znajomy.. jak on sie tez zorientowal, to widzial mnie w najbardziej niekorzystnym punkcie dnia 😂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry