• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❄️⛄️🌟 Nowy Roczek, nowy kroczek - niech się zjawi tutaj Smoczek! 🍼👶🏻🧸

A to dlaczego przez tyle czasu to dopiero drugi transfer?aż tyle czasu trwa przygotowanie do transferu?

W czerwcu miałam nieudany transfer, w lipcu była przerwa, w sierpniu miałam owulację na lekach na których nie powinnam była jej mieć więc nici z transferu a we wrześniu lekarkę zaniepokoił obraz na usg I zamiast transferu zleciła mi histeroskopię z biopsją. Potem czekałam na wyniki, jak już przyszły wyniki to w klinice skończyły się środki na ten rok.

reklama
Zazdroszczę Chorwacji, bawcie się dobrze! 😍

Ja wczoraj przeglądałam loty, mam nadzieję, że w tym roku uda się nam wybrać na jednodniową wycieczkę do Londynu 🥹
Mieliśmy rok temu jechać ale plany sie zmieniły.
Niema co odkładać marzeń czy celów bo nie wiesz kiedy zajdziesz w ciążę i czy w ogóle sie uda .
Za mną przemawia juz to drugie bo mam dwoje dzieci .3 lata ponad i 18-stka .
Nie jestem za stara za dziecko ale te moje jajka i koledzy męża nie chcą się dogadać 😂

W czerwcu miałam nieudany transfer, w lipcu była przerwa, w sierpniu miałam owulację na lekach na których nie powinnam była jej mieć więc nici z transferu a we wrześniu lekarkę zaniepokoił obraz na usg I zamiast transferu zleciła mi histeroskopię z biopsją. Potem czekałam na wyniki, jak już przyszły wyniki to w klinice skończyły się środki na ten rok.
Ja to zawsze powtarzam jak nie urok to sraczka (nie było to zlosliwe)
Zawsze cos po drodze wychodzi.

Mieliśmy rok temu jechać ale plany sie zmieniły.
Niema co odkładać marzeń czy celów bo nie wiesz kiedy zajdziesz w ciążę i czy w ogóle sie uda .
Za mną przemawia juz to drugie bo mam dwoje dzieci .3 lata ponad i 18-stka .
Nie jestem za stara za dziecko ale te moje jajka i koledzy męża nie chcą się dogadać 😂

Staram się niczego nie odkładać, jedynie tłuszczyk mi się odkłada chociaż wcale go nie chcę 🤣
A tak na poważnie po tych 2.5 roku starań to wiem, że tak jak piszesz tej ciąży może nie być dlatego nie zamierzam odkładać niczego na co mam ochotę 😁

Kurczę niby wiem że to droga nie jest łatwa ale nie przypuszczałam że aż tak,ale chyba nie w każdej klinice skończyły się środki bo mnie już mój lekarz namawia od kilku miesięcy na in vitro,chyba już widział że dla nas nie ma innej szansy ale jakoś ciężko nam było się zdecydować z racji na to że to dużo czasu trzeba mieć wolnego żeby to wszystko złożyć do kupy,te częste wizyty w klinice,ja musiałabym brać cały dzień wolny w pracy na wizytę a niestety to nie jest takie proste a tych wizyt chyba troszkę jest

Kurczę niby wiem że to droga nie jest łatwa ale nie przypuszczałam że aż tak,ale chyba nie w każdej klinice skończyły się środki bo mnie już mój lekarz namawia od kilku miesięcy na in vitro,chyba już widział że dla nas nie ma innej szansy ale jakoś ciężko nam było się zdecydować z racji na to że to dużo czasu trzeba mieć wolnego żeby to wszystko złożyć do kupy,te częste wizyty w klinice,ja musiałabym brać cały dzień wolny w pracy na wizytę a niestety to nie jest takie proste a tych wizyt chyba troszkę jest
Ppgadaj z lekarzem jak jest, zapytaj czy wizyty popoludniami/wieczorami beda ok, tak zebyscie nie musieli zawsze brac wolnego

reklama

Nie, nie w każdej klinice się skończyły w ubiegłym roku 🙂
Czy jest dużo wizyt, w moim odczuciu na pewno nie tak dużo jak myślałam, że będzie 😁

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry