• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnioweczki 2026, przyszłe mamusie.

reklama
Dziewczyny, czy Wam też spadło ciśnienie na początku ciąży? Ja się zastanawiałam czemu spie na stojąco ale.... Przed ciążą: 120–130 / 70–80, puls ~70
Teraz : 100–106 / 58–66, puls ~60 może to efekt jednej małej kawki dziennie?

Dziewczyny, czy Wam też spadło ciśnienie na początku ciąży? Ja się zastanawiałam czemu spie na stojąco ale.... Przed ciążą: 120–130 / 70–80, puls ~70
Teraz : 100–106 / 58–66, puls ~60 może to efekt jednej małej kawki dziennie?
W I trymestrze często to fizjologia ( wytworzenie nowego krążenia , działanie progesteronu który rozluźnia mięśnie naczyń ). Ja bym narazie obserwowała ale najlepiej zapisuj na kartce i pokaż na wizycie lekarzowi

W I trymestrze często to fizjologia ( wytworzenie nowego krążenia , działanie progesteronu który rozluźnia mięśnie naczyń ). Ja bym narazie obserwowała ale najlepiej zapisuj na kartce i pokaż na wizycie lekarzowi
A ja się tego nie boje, poprostu Wam pisze, że śpię na stojąco. Mój kardiolog mi mówił, że tak będzie. Narazie mam sobie mierzyć, tj. Zegarek sam to robi, później będzie znowu holter i będą ustalać z moim ginekologiem co dalej, kilka lat temu przeszłam mikrozawał ale, że było to przed 30to jestem już pod stałą opieką kardiologia na wielki wieków, aż do śmierci. Mam boreliozę, mi zaatakowała serce, narazie jestem zaleczona ale już nigdy zdrowa nie będę. No a narazie mam spokójnie cieszyć się równym ciśnieniem;) ale przysięgam, śpię jak kamień z przerwą na siusiu. ;)

@Pchelka25 nie smutaj! To dobre wieści, jestem leczona i szybko zdiagnozowana to daje dobre rokowania;) ludzie życia z borelioza aż do naturalnej śmierci;) to ciężka choroba ale przez to, że mam diagnozę i jestem monitorowana, dobrze reaguje na antybiotyki narazie jestem bezpieczna i nic mi moje szanowne bakterie nie zaatakują znienacka. ;)
P.s dzień dobry dziewczęta, ja wstałam do pracy ale brakuje mi jeszcze tak z 10h snu;)

@Pchelka25 nie smutaj! To dobre wieści, jestem leczona i szybko zdiagnozowana to daje dobre rokowania;) ludzie życia z borelioza aż do naturalnej śmierci;) to ciężka choroba ale przez to, że mam diagnozę i jestem monitorowana, dobrze reaguje na antybiotyki narazie jestem bezpieczna i nic mi moje szanowne bakterie nie zaatakują znienacka. ;)
P.s dzień dobry dziewczęta, ja wstałam do pracy ale brakuje mi jeszcze tak z 10h snu;)
Cieszę się że jesteś leczona i szybko zdiagnozowana ❤️ wiem że to ciężka choroba , dobrze że Cię monitorują ❤️
Ja też mogłabym spać i spać… od wczoraj lekko ciągnie mnie brzuch. Nie mogę się już doczekać wizyty

Dziś ciekawy dzień. Ktoś włamał mi się na szkołke, ukradli masę rzeczy ,wiele uszkodzili. Nie wiem co ludziom odbiło, nie umiem pozbierać się, nadal czekam na policję.
Co ty mówisz ! 😭😭😭 matko , trzymam kciuki żeby jak najszybciej ich złapali . Nienawidzę jak ktoś odbiera coś ludziom którzy na coś pracują …. Z nieróbstwa i lenistwa , bo łatwiej wziąć niż zapracować 🤯 aż się we mnie zagotowało

Dziś beta 236,81 mIU/ml, czyli dobre przyrosty 💪 mam wytłumaczenie na to, że czuję się jak 💩 a to dopiero początek, w poprzedniej ciąży pierwszy trymestr po prostu przespałam

reklama
Cześć dziewczyny :)

Odebrałam dziś wyniki bety i proga.

31.12 - beta 28,58 prog 20,7
02.01 - beta 57,58 prog 24,4
05.01 - beta 138 prog 32,8

Czy według was to nie za niskie przyrosty? Kalkulator mówi, że w normie ale dla mnie ta beta jakaś niska :/

Owulke miałam 18.12 potwierdzoną monitoringiem. U mnie implantacja mogła byc troche później, robiłam testy sikane od 23dc i dopiero przy 26dc (30.12) pojawiła się lekka kreska. Trochę się stresuje :/

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry