reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Masa kreatywności, czyli Farma Świeżości!

    Wskakuj na Farmę Świeżości i sprawdź propozycje dla dzieci 3-10 l. Jasne, że wskakuję.

    Nie zapomnijcie wziąć udział w konkursie Netto: Zdobądź nagrody!

reklama

ciąża

  1. M

    Ból/skurcz/ kłucie pod żebrami na początku ciąży 11 tydzień

    Witam, piszę bo może któras z Was tak miala? to moja pierwsza ciąża wiec tamu się przejmuję a wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek. Wczoraj w nocy złapał mnie silny ból brzucha w okolicy pępka i w górę. Cos jakby skurcz/zakwasm, ale zasnełam i rano przeszło. Poniej po południu znowu mnie...
  2. J

    Jest szansa na dziecko?

    Fsh 7.16 przy normach 3.03-8.08 czyli dobre. Estradiol 31.00 przy normach 84-970, Prolaktyna 12.37 -dobra , testosteron 59 przy normie 10.83 do 56.94 LH 9.98 przy normach 2.39- 6.60 Badanie wykonane około 5 dnia cyklu. Cykle krótkie 24 -25 dniowe. Czekam na AMH i wizytę u lekarza. Mam 30 lat...
  3. K

    Wolno bije serce dziecka

    Cześć wam, okropnie się boję, byłam wczoraj na usg i według OM 7+5tc a według usg 6+3tc i ma 6mm, 11 dni temu miał 4mm ale to u innego lekarza z gorszym sprzętem do tego tętno płodu to 80. Mam iść za tydzień zobaczyc czy się polepszyło. Bardzo się boje że poronię, miała któraś z was podobną...
  4. J

    Atrofia a szansę na ciążę

    Wynik cytologii (oprócz candida )zmiany nienowotworowe związane z ATROFIĄ? Czyli w wieku 30 lat mam menopauzę? Jest jeszcze szansa na dzidzię?
  5. N

    USG i brak zarodka

    Witam! Jestem po ciąży pozamacicznej, która miała miejsce w lutym, 5 marca miałam ostatnią miesiączkę, 19 kwietnia ( licząc od OM był to 6 tydzień i 4 dzień) byłam u ginekologa który potwierdził ciążę w macicy, 2 pęcherzyki ciążowe, niestety nie dostrzegłam zarodków ani pęcherzyków żółtkowych...
  6. I

    Swędzenie skóry brzucha w 3 trymestrze

    Hej dziewczyny, od kilku dni strasznie swędzi mnie skora szczegolnie brzucha, swedzenie nóg i reszty ciala niw jest tak uciążliwe jak brzucha i pojawia się rzadziej. Dopiero po drapaniu skóry pojawiają sie małe czerwone krosteczki i zaczerwienienie wokoł pępka. Jeśli nie drapię to skóra wygląda...
  7. N

    Wywynieta szyjka macicy a ciąża

    Myślałam ze mam nadzerke, lekarz powiedział ze to „żywa nadzerka „ chociaż nie dokonca bo wywynieta szyjka macicy. Czy ona przeszkadza w zajęciu w ciąże? Czy ktoś tak „zaszedł”?
  8. M

    Czy to możliwe, że mogłam zajść w ciążę a miałam później słaby okres?

    Kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży? Ja jestem w ciąży od 21.12.2020 roku, dodam że miesiączka była bardzo słaba czy to możliwe, że już wcześniej mogłam być w ciąży, objawy pojawiły się bardzo szybko, w pierwszym tygodniu stycznia zaczęłam się już źle czuć a w drugim tygodniu zaczynałam mieć...
  9. J

    Pierwsza ciąża, a druga.

    Witam, chciałabym zadać pytanie czy wczesne objawy pierwszej ciąży, były u Was takie same jak w drugiej. Ja pierwszą ciąże troche ponad rok temu w 8tc poroniłam, a w pierwszej objawy to bylo: brak okresu, bardzo szybko pojawił sie ból piersi, a w pozniejszych objawach to zgaga i zachcianki...
  10. Didi96

    Czy ktoras z pań miała tak przy staraniu sie o dz8eck

    Witam z góry przepraszam za długi opis no wiec zaczne od poczatku niestety nogdzie nie znalazlam noc podobnego a moze jakims cudem jest tu ktos kto chociaz troche miał podobnie z gory przepraszam za błedy w pisowni mam wade wzroku no wiec od 5 lat prosilam meza o 2 dziecko mam jiz syna 6 lat...
  11. N

    Czy to była owulacja w 5dc?

    Witam, czy po tych testach znaczy ze mam owulacje 5dc? Czyli ostatniego dnia krwawienia? Moje cykle zazwyczaj są 26dniowe, ostatnio cykl trwał aż 29 dni.
  12. S

    Brak okresu przy nieregularnych miesiączkach, testy negatywne.

    Cześć, dziś jest mój 39dc, w niedzielę (18.04) pojawiły się u mnie plamienia, lecz w niczym nie przypominały okresu, a raczej opisywane wszędzie plamienie implantacyjne. Robiłam testy, jeden w sobotę, 17.04, kolejny we wtorek, 20.04, następny dziś rano 22.04 i wszystkie wyszły negatywnie. Mam...
  13. A

    Jakie były wasze pierwsze objawy ciąży?

    Cześć dziewczyny! Jestem tutaj nowa i potrzebuję się komuś zwierzyć, poszukać wsparcia więc liczę na wyrozumiałość <3 Razem z mężem staramy się o dziecko od pół roku i w każdym cyklu mam "schize" że może się już udało, nie zliczę ile testów przez ten czas zrobiłam. Ogólnie moje miesiączki są...
  14. M

    Czy możliwe, ze to ciąża?

    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Postanowiłam założyć tu konto bo już sama nie wiem, zaczynam wariować. Czy któraś z Was miała tak, ze test ciążowy wychodził negatywnie a ciąża jednak była? Ostatnia miesiączkę miałam 10 marca, 25 marca kochałam się z moim facetem bez zabezpieczenia i finał był...
  15. R

    Palmienie w ciąży

    Witajcie. Jestem obecnie w 23 tygodniu ciąży, od ok. 17 tygodnia występują u mnie plamienia wraz z upławami. Oczywiście lekarz mnie obejrzał, łożysko daleko na tylniej ścianie, szyjka macicy długa, z dzieckiem dobrze. Mam przepisane tabletki dopochwowe aczkolwiek plamienie wciąż się zdarza, raz...
  16. M

    Sama w ciąży

    Cześć dziewczyny piszę tutaj bo znalazłam podobny temat od (mamawdwupaku) niestety wątek przerwany. ‌Zacznę od początku, byłam w 6 letnim związku i mam 4 letniego syna oraz jestem w 8 miesiącu ciąży. Prowadziłam z narzeczonym raczej spokojne życie aż do początku tego roku, zaczął się mój koszmar...
  17. A

    Negatywny test ciążowy dzień przed miesiączką

    Witajcie 😊 Od dwóch miesięcy (tj. 2 cykle) staramy się o dziecko. Bez żadnej presji, z myślą "będzie co ma być". Jestem obecnie w drugim cyklu, w którym postanowiłam sprawdzić jak i kiedy dokładnie mam owulację. Kupiłam 10 szt. testów owulacyjnych (paskowych). Mój cykl trwa zwykle 27-28 dni i...
  18. M

    Blada 2 kreska

    Hej. 25 dc jeszcze 5 dni do miesiączki. Czy to może oznaczać ciąże ? 2 kreska jest blada
  19. T

    Porażenie prądem w ciąży

    Dzień dobry, może któraś z mam miała podobne przeżycia. W 28 tc kopnął mnie prąd, gdy odłączałam wtyczkę z gniazdka. Przeszedł z jednej ręki do drugiej Oczywiście byłam u lekarza, na usg wszystko dobrze, przepływy dobre, lekarz mówi, że dobrze ze poczułam to w rękach, a nie w nodze. Mimo to...
  20. Węgorz

    Ruchy dziecka w 30 tygodniu ciąży

    Jestem w 30 tc, półtora tygodnia temu na badaniu wszystko w porządku. Malutka ponoć zdrowo się rozwija. Nie mniej jednak mam pewne wątpliwości co do jej ruchów. Czasem potrafi być bardzo aktywna przez np. 2/3 doby a później jest tak okrutnie spokojna przez parę dni. Ma tak od kiedy poczułam...
  21. M

    Wczesna ciąża hej

    Hej dziewczyny, Bylam przedwczoraj na becie -5719 wiec stwierdziłam że idę na USG lekarz potwierdził że jest pęcherzyk lecz narazie nie ma zarodka z USG wyszedł 5 tydzień , przepisał tabelki na podtrzymanie ciąży i kazał przyjść za dwa tygodnie. Myślicie że jest nadzieja że wszystko będzie ok ...
  22. Emilcia88

    Tarczyca

    Hej wszystkim. Mam pytanie. Jestem w prawdopodobnie 6 TC. Dopiero w przyszłym tygodniu mam pierwsza wizytę u ginekologa. Dziś odebrałam wyniki krwi i niepokoją mnie one. TSH wynosi 2.05 ft3 3.22 a ft4 0.82 - ten wskaźnik jest za niski, dolna granica z labo wskazuje 0.9 do 1.63. czy jest to powód...
  23. boska.ka

    Ciężarne mamy roczników

    Hej! Jak w temacie ;) forum dla mamuś ciężarnych mających już roczniaczka. Mój ma obecnie 14 miesięcy, a ja jestem w 5 miesiącu ciąży. Nie powiem, żeby było łatwo, bo Kacper jest bardzo aktywnym dzieckiem i absorbującym. Niestety jest też z niego ranny ptaszek i od 5:00 jest już na nogach. Ja...
  24. H

    Spóźniający sie okres

    Hej! Pisze do Was i liczę na pomoc. Mojej dziewczynie okres spóźnia się już 5 dzień. Dalej nie ma żadnych przesłanek że on niedługo nadejdzie. Dziewczyna czuje co jakiś czas, tak jakby coś leciało, jednak po sprawdzeniu nic nie ma. Seks z zabezpieczeniem, w dni o małym prawdopodobieństwie...
  25. C

    Kiedy powiedzieć o ciąży?

    Witam Jestem w 7tc. Byłam u lekarza 2 dni temu, który potwierdził że jestem w ciąży. Kiedy powiedzieć o ciaży rodzinie ? Od razu czy jeszcze poczekać?
  26. O

    Beta hcg

    #19 Witam może ktoś mi pomoże , okres mi się spóźnia 4 dni , zawsze miałam regularny , nie stosuje antykoncepcji ani mój partner . Zrobiłam 2 testy ciążowe przedwczoraj i wyszły pozytywne . Wczoraj zrobiłam bete z krwi i wyszło mi 0.200 zgłupiałam .. mogłam zajść w ciążę 4-5 tygodni temu ...
  27. Neyka

    Brak miesiączki, testy negatywne

    Cześć dziewczyny, może coś doradźcie. Iż ostatnia miesiączkę miałam 8 lutego i trwała do 12 lutego. Kochaliśmy się 15 i 2 lutego. Cykle mam co 28 dni. Zazwyczaj przed miesiączka bóle piersi i brzucha, a tym razem jest inaczej jakoś. 7 marca miałam wieczorem silny skurcz w srodku plus jakby...
  28. Paula1996

    B-Hcg ponad normę - Test Pappa

    Cześć, słuchajcie mam problem.. Chciałabym zasięgnąć waszych opinii, poznać wasze doświadczenia.. Dzisiaj miałam I badania prenatalne oraz wynik testu papp-a.. Usg cudowne, Pani ginekolog się zachwycała wszystko idealnie w normie.. Nic nie wskazywałoby że jest coś nie tak..na koniec Pani...
  29. K

    Czy to plamienie implantacyjne?

    Witam :) Ostatnią miesiączkę miałam 4 lutego. Z mężem od dwóch miesięcy staramy się o dziecko. Mam nieregularne cykle, do tej pory nie dostałam miesiączki. Wczoraj do południa miałam jednorazowe, brązowe plamienie, przy tym żadnych dolegliwości. Czy spóźniająca się miesiączka i to plamienie...
  30. R

    Beta HCG - ciąża pozamaciczna?

    Dziewczyny! przejdę od razu do rzeczy: 1 dc miałam 17 lutego - okres trwał 5 dni, do 21 lutego 8 dc byłam na wizycie gdzie usg pokazało pęcherzyk Graffa ok 15 mm 10 dc (26 luty) pozytywny pasek owulacyjny - prawdopodobnie skok LH Od około 19 dc czułam się wieczorami wyjątkowo źle - mdłości...
Do góry