• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnioweczki 2026, przyszłe mamusie.

Cześć dziewczyny :)

Odebrałam dziś wyniki bety i proga.

31.12 - beta 28,58 prog 20,7
02.01 - beta 57,58 prog 24,4
05.01 - beta 138 prog 32,8

Czy według was to nie za niskie przyrosty? Kalkulator mówi, że w normie ale dla mnie ta beta jakaś niska :/

Owulke miałam 18.12 potwierdzoną monitoringiem. U mnie implantacja mogła byc troche później, robiłam testy sikane od 23dc i dopiero przy 26dc (30.12) pojawiła się lekka kreska. Trochę się stresuje :/
Powiem tak: moja ginekolog zabroniła mi w pierwszej ciąży sprawdzać progesteron, powiedziała, że to jest zbyt skokowe żeby kontrolować samemu i tylko będę się tym stresowała i miała rację. Co do bety - ja bym wierzyła kalkulatorowi. Bardzo łatwo jest zacząć się nakręcać i stresować, ciąża to jeden wielki rollercoaster. Będzie dobrze 😉

reklama
Powiem tak: moja ginekolog zabroniła mi w pierwszej ciąży sprawdzać progesteron, powiedziała, że to jest zbyt skokowe żeby kontrolować samemu i tylko będę się tym stresowała i miała rację. Co do bety - ja bym wierzyła kalkulatorowi. Bardzo łatwo jest zacząć się nakręcać i stresować, ciąża to jeden wielki rollercoaster. Będzie dobrze 😉
Masz rację, przyrosty sa dobre nie ma co się doszukiwać. W czwartek pierwsza wizyta u gina, zobaczymy czy cos będzie widać :D

Cześć dziewczyny :)

Odebrałam dziś wyniki bety i proga.

31.12 - beta 28,58 prog 20,7
02.01 - beta 57,58 prog 24,4
05.01 - beta 138 prog 32,8

Czy według was to nie za niskie przyrosty? Kalkulator mówi, że w normie ale dla mnie ta beta jakaś niska :/

Owulke miałam 18.12 potwierdzoną monitoringiem. U mnie implantacja mogła byc troche później, robiłam testy sikane od 23dc i dopiero przy 26dc (30.12) pojawiła się lekka kreska. Trochę się stresuje :/
Progesteron rośnie , beta też rośnie w normie więc narazie wszystko wygląda ok 😍U jednej przyrosty są po 200% a u innej po 70% i obie ciąże rozwijają się prawidłowo. Trzymam mocno kciuki 🤞🍀 nie stresuj się kochana , ja też siedzę i co chwila myślę czy na pewno wszystko ok ale już próbuje sobie tłumaczyć że nie mam na nic wpływu a stres może tylko pogorszyć sytuacje .

Jestem po wstępnym spisaniu, mamy wstępne straty służbowo ponad 20, prywatnie niecałe 2... Ale i tak smutno zwłaszcza, że dużo jest uszkodzeń których nie ma jak narazie ocenić. W chwili jak miałam wyjeżdżać na komendę dostałam telefon, że ktoś znowu próbuje się włamać, niestety bramy są pootwierane bo wyważyli i zniszczyli wiele zabezpieczeń. Zdarzyli uciec zanim dojechałam, no nic jadę na komendę, powiem śledczym o ponownej próbie zlamu. Jestem rozwalona, ile można zniszczyć. No cóż, jutro albo pojutrze dokończą bo policja na to w d. Tj. Chcą nam pomóc ale nie mają ludzi...

Progesteron rośnie , beta też rośnie w normie więc narazie wszystko wygląda ok 😍U jednej przyrosty są po 200% a u innej po 70% i obie ciąże rozwijają się prawidłowo. Trzymam mocno kciuki 🤞🍀 nie stresuj się kochana , ja też siedzę i co chwila myślę czy na pewno wszystko ok ale już próbuje sobie tłumaczyć że nie mam na nic wpływu a stres może tylko pogorszyć sytuacje .
Dziękuję za słowa otuchy kochana ❤ Właśnie za dużo analizuje, ale po moich przejściach z 2023 każde ukłucie itp. to dla mnie koszmar :D Bądźmy dobrej myśli, na pewno wszystko jest dobrze ❤

Cześć dziewczyny! Fajnie, że jesteście :) fajnie, że są z nami zarówno doświadczone Mamki :) ja dziś jadę do swojej Mamy, żeby jej przekazać dobrą nowinę. Mój mąż to straszna papla i on każdemu od siebie praktycznie już powiedział :D i ma podejście, że jak nie wyjdzie to też niech ludzie wiedzą, nie ma co robić z tego tabu… ja chciałam oczywiście najlepiej kitrac info do rozwiązania… ale przekonał mnie z tym tematem tabu… z dwoma stratami mierzyłam się w samotności jakby ze wstydu i poczucia winy…

Dobrej niedzieli! ❤️
„Doświadczone mamki” - ojej jak dziwnie, nadal się czasem nie mogę nadziwić, że ta mama jestem 🙈 Ale z chęcią się będę dzielić tym co już wiem! ☺️
@haniajestem witamy serdecznie, gratuluję serdecznie;) @kapkotka zlapalas startująca betę, super wyczucie, też Cię witam serdecznie. Rozumiem, że chcesz jak najszybciej, ale pamiętaj, na początku niewiele widać;)
Tak, wiem że szybko i rozsądek mi podpowiada żeby się wybrać za tydzień!
Ogólnie to trochę się nie spodziewaliśmy tak szybkiego pozytywnego testu i miałam nadzieję, że jeszcze się wybiorę do ginekologa teraz posprawdzać czy się dobrze pogoiłam po ostatnim CC..
No ale staram się nastawiać pozytywnie - musi być dobrze! 💪🏼

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry