• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnioweczki 2026, przyszłe mamusie.

„Doświadczone mamki” - ojej jak dziwnie, nadal się czasem nie mogę nadziwić, że ta mama jestem 🙈 Ale z chęcią się będę dzielić tym co już wiem! ☺️

Tak, wiem że szybko i rozsądek mi podpowiada żeby się wybrać za tydzień!
Ogólnie to trochę się nie spodziewaliśmy tak szybkiego pozytywnego testu i miałam nadzieję, że jeszcze się wybiorę do ginekologa teraz posprawdzać czy się dobrze pogoiłam po ostatnim CC..
No ale staram się nastawiać pozytywnie - musi być dobrze! 💪🏼
Będzie dobrze, to jasne;)

reklama
Ja wciąż nie dowierzam w tę syt i jestem może bardziej wrażliwa emocjonalnie, bo fizycznie wszystko ok. Ja dużo sportu uprawiam i wczoraj zrobiłam trening dedykowany dla 1 trymestru i basen, a dziś dluuugi spacer, a teraz leżę :) więc może to leżenie też jest objawem, bo to dla mnie nowość :p

Jutro jak lekarz da zielone światło i będzie wszystko ok, to wrócę do wspinaczki, ale oczywiście wszystko na pół gwizdka robię… pewnie przesadzam, ale ćwiczę tak, żeby się nie zmęczyć, a bardziej dla głowy.

Wczoraj lekka panika mi się włączyła, że to jednak realne i czy dam radę? Więc różne emocje we mnie sobie pływają

Aaaa i algorytm mi się zmienił na insta na bobasowy (wcześniej same wspinaczkowe filmiki). A niestety więcej teraz „odpoczywam” i scrolluje, ale mam nadzieję; że od jutra już powrót do rzeczywistości. I muszę się ogarnąć z tym scrollowaniem

@Fasoleczka7676 ogólnie czuję się dobrze poza faktem, że co zjem to man mdłości a (.)(.) nie mieszczą mi się w żaden stanik. Mój jest przeszczęśliwy z tego stanu;p ja jutro też idę do pracy ale niestety po wczorajszych atrakcjach mam mocno mieszane uczucia i jak się wszytsko wyprostuje wnioskuje o zaległy urlop, muszę trochę odpocząć. @Panda91 nie ma czegoś takiego jak przesada z ostrożnością na tym forum, wiele z nas ma straty za sobą więc większość jest bardzo ostrożna w ciazy. A jeśli można wiedzieć czego się boisz, że zastanawiasz się czy dasz radę? Co Cię przeraża, może coś podpowiemy? W końcu różne sytuacje juz przechodzilismy i widziałyśmy. Śmiało pisz jeśli nasz jakieś wiatpiwosci, emocje.

Co do instagrama - tip z poprzedniej ciąży. Poblokujcie sobie treści o danej tematyce (w ustawieniach znajdziecie, wpisujecie konkretne słowa), bo u mnie algorytm też wtedy szybko wyłapał temat bobasowy, po czym zaczęły się rolki o poronieniach, chorobach itd. Straszne świństwo.

Co do instagrama - tip z poprzedniej ciąży. Poblokujcie sobie treści o danej tematyce (w ustawieniach znajdziecie, wpisujecie konkretne słowa), bo u mnie algorytm też wtedy szybko wyłapał temat bobasowy, po czym zaczęły się rolki o poronieniach, chorobach itd. Straszne świństwo.
Ja akurat nie mam instagrama więc nie wiem, ale skoro faktycznie tak to działa, to dziewczyny jak najszybciej to zróbcie dla spokoju swojej głowy;)

Dziewczyny co na mdłości? Nie zwracam ale mam takie mdłości że nie mogę jesc, no nie ma szans. Nie pomaga herbata gorzka, koper, imbir, migdały. Nie wiem co dalej. Normalnie czuję się jak po juwenaliach. Tylko wtedy byłam dużo młodsza, a mdłości miały inna przyczynę, mijając po kilku godzinach.

reklama
Dziewczyny co na mdłości? Nie zwracam ale mam takie mdłości że nie mogę jesc, no nie ma szans. Nie pomaga herbata gorzka, koper, imbir, migdały. Nie wiem co dalej. Normalnie czuję się jak po juwenaliach. Tylko wtedy byłam dużo młodsza, a mdłości miały inna przyczynę, mijając po kilku godzinach.
Ja nic nie podpowiem, bo na objawach i ciążach jeszcze się nie znam :) Ale współczuję i oby szybko przeszło?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry