reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

a ja rosnę i rosnę ...

reklama
Beti - bzdur Ci ta lekarka nagadała! :dry: Jola przybiera wręcz podręcznikowo!
Porównaj chociaż wagę jaką dziewczyny podają - praktycznie 90 % dzieci tutaj w wieku 3 miesięcy ważą 6 kg....
Albo sprawdź na siatce centylowej...

Ja już bym zmieniła tę lekarkę, skoro taki z niej fachowiec...

Ninja, na siatce centylowej z 75 spadła po miesiącu na 50:-(
A poza tym Jola urodziła się spora (3875g) i może trochę przesadzam:sorry:
A lekarkę dopiero co zmieniłam, bo poprzedni lekarz to nawet nie sprawdzał jak Jola się rozwija, a ważona była przez pielęgniarkę bez obecności lekarza:no:

Ninja, na siatce centylowej z 75 spadła po miesiącu na 50:-(
A poza tym Jola urodziła się spora (3875g) i może trochę przesadzam:sorry:
A lekarkę dopiero co zmieniłam, bo poprzedni lekarz to nawet nie sprawdzał jak Jola się rozwija, a ważona była przez pielęgniarkę bez obecności lekarza:no:

Mi sie tez wydaje ze Jola wazy prawidlowo. A co do wazenia to u nas tez wazy pielegniarka bez obecnosci lekarza, lekarz przychodzi puzniej jak juz pielegniarka wszystko szkonczy.

Beti dosyć dużo Jola przybrała, nie przejmuj się lekarką. A to, że spadła na 50-ty centyl to przecież nic strasznego. 50-ty centyl oznacza, że na 100 dzieci w tym wieku 50 ma wagę niższą niż Jola, a 50 wyższą.

Mi sie tez wydaje ze Jola wazy prawidlowo. A co do wazenia to u nas tez wazy pielegniarka bez obecnosci lekarza, lekarz przychodzi puzniej jak juz pielegniarka wszystko szkonczy.
u nas tez sama pielegniarka wazy i wydaje mi sie ze Jolcia dobrze wazy:-)

a u mnie Kondizk wazy 7 kg
i jest na ponizej 50 centyla a ze wzrostem jest na pomiedzy 3 a 10 ale wzrostem sie nie amrtwie bo ostatnio nie dał sobie zmierzyc dokładnie bo nei rozprostował do końca nózki

Beti, moja Milenka waży niewiele więcej od Joli a jest miesiąc starsza. I nasza pediatra mówi, że bardzo ładnie przybiera, a jest na 25tym centylu.

reklama
Giza, porostu myślałam, że więcej przybrała... patrzyłam też na jej wagę urodzeniową, ale sprawdziłam i Milenka wcale nie ważyła dużo mniej po urodzeniu niż Jola:tak:
Jeszcze raz dziękuję:-)

Do góry