A+T to poczekaj aż znikną całkiem plamy - jak znikną to zrób prowakację ziemniakami. Jak wylezą na nowo - masz winowajcę....
Kropecka - for you:
8.00 Nutramigen z kaszką ryżową grzuszka/jabłko BOBOVITA - 150 -180 ml
12.00 - zupka warzywna z warzyw juz wprowadzonych w różych zestawach, - 200 ml
15.00 - obiadek (warzywa jak wyzej+miesko+oliwa z oliwek+kasza/ryż brązowy) - 200 ml
17.30 - podwieczorek - owoce+ryż/kasza lub Sinlac lub kiesielek - 150ml
20.00- Nutramigen z kaszką ryżową grzuszka/jabłko BOBOVITA - 240-280 ml
24- Nutramigen z kaszką ryżową grzuszka/jabłko BOBOVITA - 160-240 ml
Między posiłkami soczki i herbatka koperkowa lub kompot
Warzywa: brokuł, fasolka szparagowa, ziemniak, marchew, brukselka, kalafior, dynia, marchew, natka pietruszki (!!!!)
Owoce: jabłka, gruszki, morele (takie same soczki i kompoty)
Kasze: jaglana, ryż brązowy (rózne odmiany - najczęsćiej Basmati)
Kaszki ryżowa z Bobovity, jabłkowa, gruszkowa
Mięsko : królik
Leki: fenistli 30 kropli, D3 - 2 krople. Calcium - 2 łyżeczki, probityk - Nutrilplant
Od niedzieli wprowadzam indyka bo jednak ważna jest róźnorodnosć....
następna będzie kasza gryczana, kukurydza, cukinia, brzoskwinia, kalarepka, sliwka, amarantus, zielony groszek, burak. CZyli jakieś 5-7 tygodni mam z głowy. Potem myślę o żółtku przepiórczym - mam już zgodę lekarza - ale na razie sie cykam.... A potem nie mam pomysłu co jeszcze. Moze kurczak i chyba wieprzowina? A moze na jesień już spróbuję masło klarowane?
Generalnie mi się wydaje ze taka dieta jest zbiansowana bo
Witaminy - dostaje w owocach i warzywach
Białko w mięsie, jak się boisz ze braknie to jeszcze dużo jest bialka w roslinach strackzowych - najbezpieczniejszy to zielony groszek i fasolka szparagowa
Weglowodany w kaszach, warzywach i owocach
Tłuszcze w oliwie
Wapń w mleku i w brokułach i innych zielonych warzywach
pozostałe mikro i makro elelemety są w /w produktach. Moze torchę mało żelaza ale jak bedzie żółtko to już będzie ok./
Kup sobie książkę Karmimmy Małe Dziecko Jolanty Zdienieckiej - fajnie tam jest wyszystko opisane co jest w czym i ile tego jest