Pisalam juz tu kiedys o problemach zdrowotnych syna. Co miesiac zapalenie oskrzeli, w tym roku juz dwa zapalenia pluc. Jest alergikiem wiec od razu nasuwalo sie podejrzenie astmy. W lipcu bylosmy u pulmonologa, po objawach i wywiadzie stwierdzila astme wczesnodziecieca (spirometria oczywiscie zle wykonana technicznie). No i mamy wlaczone leczenie, mamy wlaczyc przy najblizszej chorobie syna jesli znowu skonczy aie zapaleniem oskrzeli. Mamy wtedy dawac Ventolin i Flixotide 125. No i jesli chodzi o Flixo to mam pytanie do mam, ktorych dzieci rowniez go zazywaja. My mamy brac przez pierwszy tydzien choroby 3x1dawke, potem przez 3-4tyg 2×1dawka a potem 2tyg 1 dawka. Z tym, ze ostatnio pediatra w przychodni stwierdzila, ze syn ma za duza dawke, a juz szczegolnie ta 3xdziennie, bo powinien brac gora setke 2xdziennie tym bardziej, ze on nie ma ciezkiej postaci astmy, nie ma ani dusznosci ani swistow. Potem przeczytalam w ulotce i faktycznie jest napisane, ze dzieci po 4 roku zycia: 50-100ųg 2xdziennie. No i nie wiem co robic:-/ wizyte u pulmonolog mamy dopiero w lutym, oczywiscie numeru telefonu nie mam, bo to byla wizyta na NFZ w Centrum Zdrowia Dziecka, pediatra powiedziala, ze niby nie chce podwazac kompetencji pulmonologa, ale dawka jest za duza.