• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Balonik na rozwarcie

Pyśķa-malutka

Początkująca w BB
Witam,
Czy któraś z Was miała założony balonik który powoduje rozwarcie ? Czy on powoduje mocne krwawienie ?

Moja koleżanka jest już tydzień po terminie. Ma niewydolne Łożysko w iluś tam %. Wywowywali się wcześniej poród za pomocą kroplowki niestety to nic nie pomogło. Potem dawali jej tabletki które miały spowodować pracę macicy przy następnej kroplowce. Jednak zamiast kroplowki dostała dzisiaj balonik aby spowodował jej rozwarcie. Przy tym baloniki strasznie krwawi. Położna twierdzi że wszystko jest dobrze że tak powinno być jednak ona się martwi że coś jest nie tak.

reklama
Miałam założony balonik i nic nie krwawilam, ale ten balonik nic nie dał to właśnie wzięli mnie na następny dzień na kroplowke z oksytocyny i po 4h urodziłam, pewnie jak balonik nic nie da i nic nie ruszy czekać ja będzie cesarskie cięcie.

Ja mialam spore krwawienie, bo podczas zakladania lekarz poranił mi szyjkę, u mnie podczas 2 próby zakladania rozwarcie było już na 2 palce i od razu po założeniu wypadł. Koleżanka z sali miała skurcze po założeniu, w nocy jej wypadł, rano miala rozwarcie 5cm i urodziła tego dnia.
A Twoja koleżanka jak się czuje, czy poza krwawieniem coś się dzieje?
Mam nadzieje, że lekarze nie wymęczą ją bardzo tym wywolywaniem!

Miałam założony tzw." balonik " i dla mnie rewelacja. Nie zaczęłam rodzić po założeniu go, bo nie takie jest jego zadanie. On ma przygotować szyjkę macicy na poród. Ma zwiększyć rozwarcie. U mnie na drugi dzień po założeniu były już ponad 4 cm rozwarcia i po podaniu oksytocyny urodziłam w 3 godziny pierwsze dziecko . Inna pacjentka po usunięciu cewnika z szyjki miała 6 cm. Urodziła w godzinę jak zaczęły się skurcze po podaniu oksytocyny.
Krwawienie może być spore bo szyjka jest dobrze ukrwiona a ten balonik ją rozszerza . Ja krwawiłam dość dużo .
Dobrze założony "balonik" jest genialnym przygotowaniem do podania oksytocyny i wywołania porodu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry