reklama

Becikowe socjalne

Ania~27

Początkująca w BB
Dzień Dobry, nie dawno dowiedziałam się, że pomimo otrzymania becikowego "zwykłego" można również starać się o becikowe "socjalne", w związku z tym mam pytanie, kto może się o nie ubiegać?? Mieszkam z partnerem, nie zawarliśmy jeszcze związku małżeńskiego, a przyszły tata prowadzi działalność gospodarczą, stały meldunek posiadam jeszcze u swoich rodziców, czy mogę się starać o ww. ??

reklama
Dzień Dobry, nie dawno dowiedziałam się, że pomimo otrzymania becikowego "zwykłego" można również starać się o becikowe "socjalne", w związku z tym mam pytanie, kto może się o nie ubiegać??
Jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia dziecka należy sie osobom pobierającym zasiłek rodzinny. Kolejność działąń jest zatem następująca:
1. nalezy ubiegać się o zasiłek rodzinny (kryterium dochodowe to 504 zł netto/os)
2. nalezy złożyć wniosek o jednorazwy dodatek (1000 zł).

Mieszkam z partnerem, nie zawarliśmy jeszcze związku małżeńskiego, a przyszły tata prowadzi działalność gospodarczą, stały meldunek posiadam jeszcze u swoich rodziców, czy mogę się starać o ww. ??
Ważny jest dochód rodziny. Nalreży wziąć pod uwagę dochód Pani i partnera i podzielić go przez 3. Obecnie przedstawia się zaświadczenie o dochadach za 2010 rok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry