reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Besins a luteina

SzklanaKulka

Fanka BB :)
Miasto
Białystok
Cześć dziewczyny.
Lekarz przypisał mi progesteron Besins 100mg (he, płatny tak btw) mimo że mówiłam że mam problem z piciem kapsułek. Dzisiaj w domu odkryłam że mam luteinę 100mg dopochwową (zabawne, za nią nic nie płaciłam). Czy te dwa progesterony różnią się od siebie czymś poza drogą podania? Czy ten Besins jest jakiś super ekstra?

reklama
Cześć dziewczyny.
Lekarz przypisał mi progesteron Besins 100mg (he, płatny tak btw) mimo że mówiłam że mam problem z piciem kapsułek. Dzisiaj w domu odkryłam że mam luteinę 100mg dopochwową (zabawne, za nią nic nie płaciłam). Czy te dwa progesterony różnią się od siebie czymś poza drogą podania? Czy ten Besins jest jakiś super ekstra?

Tak, przyjmuje się że besins jest lekiem nowszej generacji i lepiej się przyswaja.
Natomiast jak mówisz jest dość drogi, a luteina np. w ciąży jest w refundacji 100% ale nie wiem czy przy zmianie, nie lepiej było by brać większej dawki ale musisz to skonsultować z lekarzem.

Generalnie każdą zmianę leków

Do góry