• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Błąd lekarza ?

kinia2022

Początkująca w BB
Tydzień temu otrzymałam skierowanie do szpitala w związku z poronieniem zatrzymanym. Beta HCG 7100, po 24 godzinach przyrost do 7300... wiek ciazy według miesiaczki 7-8 tydzien (poczatek miesiaczki 09.11.2025r.) Lekarz stwierdzil brak czynnosci i rozwoju, a na wizycie tydzien wczesniej ciaze 3-4 tydzien. Wstrzymałam się z przyjęciem na szpital i dzisiaj okazalo sie, że serduszko bije i określono wiek na 6 tyg i 3 dni. Co sądzicie ? Bardzo sie martwię

reklama
Tydzień temu otrzymałam skierowanie do szpitala w związku z poronieniem zatrzymanym. Beta HCG 7100, po 24 godzinach przyrost do 7300... wiek ciazy według miesiaczki 7-8 tydzien (poczatek miesiaczki 09.11.2025r.) Lekarz stwierdzil brak czynnosci i rozwoju, a na wizycie tydzien wczesniej ciaze 3-4 tydzien. Wstrzymałam się z przyjęciem na szpital i dzisiaj okazalo sie, że serduszko bije i określono wiek na 6 tyg i 3 dni. Co sądzicie ? Bardzo sie martwię
Wiesz kiedy miałaś owulację? Miałaś monitoring?
Myślę, że masz młodszą ciążę, niż wskazuje na to miesiączka, bo miałaś później owulację. I lekarz, który stwierdził poronienie, jeszcze nie widział czynności serca, bo pojawiła się ona później.

Owulacja prawdopodobnie 22 listopada lub do 25 listopada. Ostatni cykl przed ostatnią miesiączka byl mocno wydluzony o 10 dni (41dni), a zazwyczaj mam cykle 29-31 dni

Bardzo pochopnie postąpił Twój lekarz. Zwykle czekają i monitorują żeby mieć pewność. Jak serduszko bije to cudownie. Ciąża być może jest młodsza.

Chyba cos mnie powstrzymalo z pojsciem na szpital od razu po skierowaniu.. dzisiaj rowniez dostalam karte do wypelnienia na zabieg przed badaniem.. ale na szczescie nawet nie zdazylam wypelnic

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry