reklama

Brak wad genetycznych u zarodka

Kinga_89

Fanka BB :)
Hej dziewczyny.
Jestem po poronieniu zatrzymanym. Zabieg był w 9+6 (1,5tyg temu) ponieważ nie mogłam poronic po tabletkach.
Oczywiście wykonałam badania genetyczne płodu.
Dostalismy dziś wyniki. Dziecko nie miało żadnej wady genetycznej .
Potrzebuje porady dlaczego poroniłam ?

Czy któraś z Was miała podobną sytuację i może mi cokolwiek doradzić bo nic w internecie nie mogę znaleźć 😔😔😔

reklama
Polecam zrobić badania w kierunku trombofilii i ogólnie krzepliwości krwi. Do tego sprawdzić tarczycę i hormony (głównie progesteron).
A co do badania genetycznego - w czasie tego badania ocenianych jest tylko kilkanaście komórek płodu, jest więc teoretycznie możliwe, że nie będzie wśród nich żadnej nieprawidłowej komórki i dziecko miało wadę, ale badanie tego nie wykazało (jeśli pamięć mnie nie myli, to dotyczy ok 1% wyników).

Polecam zrobić badania w kierunku trombofilii i ogólnie krzepliwości krwi. Do tego sprawdzić tarczycę i hormony (głównie progesteron).
A co do badania genetycznego - w czasie tego badania ocenianych jest tylko kilkanaście komórek płodu, jest więc teoretycznie możliwe, że nie będzie wśród nich żadnej nieprawidłowej komórki i dziecko miało wadę, ale badanie tego nie wykazało (jeśli pamięć mnie nie myli, to dotyczy ok 1% wyników).
Dziękuję za odpowiedź
Badania w kierunku trombofili i krzepliwości krwi miałam (mutacja mthfr c677t ) i podejrzewam też że poroniłam przez zbyt wysoki kwas foliowy. Miałam 41 wynik i lekarz jeszcze przepisał mi kwas foliowy syntetyczny w dawce 5mg.
Teraz czytam że powinnam brać zmetylowany kwas foliowy

Dziękuję za odpowiedź
Badania w kierunku trombofili i krzepliwości krwi miałam (mutacja mthfr c677t ) i podejrzewam też że poroniłam przez zbyt wysoki kwas foliowy. Miałam 41 wynik i lekarz jeszcze przepisał mi kwas foliowy syntetyczny w dawce 5mg.
Teraz czytam że powinnam brać zmetylowany kwas foliowy
A jak myślisz ? Wystarczy jak będę brała femibion ? Tam jest zmetylowany kwas foliowy i syntetyczny w dawce po 0,400
Czy może brać sam zmetylowany w większej dawce ?

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry