reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cetaphil emulsja dla niemowlaka.

andzii21

Fanka BB :)
W związku z plamami na ciele mojej córki, ktore są bardzo suche Pani pediatra poleciła smarowanie Cethapilem. Kupiłam ową emulsję, na opakowaniu napisane jest ze mozna używać na sucho ale nadmiar trzeba zetrzeć wacikiem, można tez na mokro i wtedy spłukac i osuszyć. Po nasmarowaniu małej mam wrażenie że to się wchłania ale skóra nadal sucha.. Moze Pani doktor sie pomyliła i zamiast balsamu napisala mi emulsję? Może ona bardziej nadaje się do mycia przy kąpieli ?

reklama
Długo walczyłam ze sucha skóra córki. Emolienty do kąpieli, balsamy. Przerobiłam tego wiele. Z marnym skutkiem .Na chwilę lepiej a później jakby skóra się uodparniala i znów to samo. Takie placki właśnie . Aż kuzynka doradziła mi dodawać do kąpieli nakrętkę oleju ryżowego. Na poczatku dodawalam olej codziennie, pozniej co dwa dni. Doszlysmy z córką do momentu że raz na tydzień dodajemy olej do wanny, w lecie nie jest nam potrzebny wcale. Puki co problem nie powrócił. Ps. Kuzynce poleciła olej ryżowy położna. U nas modne są ciągle emolienty. Może spróbujcie?

Do góry