reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

reklama
Witam
Moze jednak udaj sie z małym do prywatnego lekarza bo z własnych doswiadczeń wiem tylko jedno lekarze na kase chorych to nie przywiązuja uwagi tak jak robia to lekarze prywatnie.Ja byłam z mała u dermatologa i nikt z lekarzy nie postawił kankretnej dizgnozy niby kazdy miał podobne zdanie na tem temat i tylko wypisywali recepty ale ja poszłam z Julia prywatnie i tam od razu zrobili konkretne badanie i naszczęscie jest juz wszystko na dobrej drodze.Życze i wam aby wasz skarb był zdrowy i to jak najszybciej.Nie martw sie napewno bedzie dobrze POzdrawiam pa

.png

witam, z tego co piszesz jest to właśnie zapalenie spojówek. Mój synek chorował na to w lutym, tylko że jemu rozwineło się z tego zapalenie oskrzeli. Efekt był taki że brał antybiotyk Augumentin, i potem dwa tygodnie zastrzyki. Nie piszę tego aby kogoś straszyć! ale naprawdę nie można tego zlekceważyć! z tego co czytałam na necie, są chyba trzy rodzaje zapalenia spojówek. No i niestety jest ono zaraźliwe. ja wcześnie wykryłam u siebie, leczyłam się tymi samymi kropelkami co Kuba i po kilku dniach było po chorobie. Bo oczywiście oprócz antybiotyku w zawiesinie dostał Biodacynę - krople do oczu.
pozdrwiam
Aha jeszcze jedno, Jusia22 nie oceniaj lekarzy tak ostro:no:, ja jeszcze nie byłam u pediatry prywatnie i raczej się nie wybieram.

U okulisty nie byłam. Za to trafił mi się mój szwagier, stażysta medycyny i uratował sytuację :-). Otórz stwierdził że Bartuś jest uczulony na tą maść erytromycynę. Kazał odstawić i od lekarza wziąć inną . Tak też zrobiliśmy. Po odstawieniu w sobotę oczka były mniej przekrwione, widać było poprawę, tylko zaczęły ropieć. Książkowy objaw zapalenia spojówek. Dostałam w poniedziałek kropelki Tobrex i myślę że będzie ok. Chociaż szwagier patrząc małemu "głęboko" w oczka powiedział że na jego studenckie przewidywania może reagować czerwonymi oczkami na pyłki. Nasza pani doktor tezy potwierdziła. Dziękuję mamom za słowa otuchy.

Moja Zu jest proporcjonalna i po prostu drobna- i waga i wzrost na 3 centylu gdzies sie plasuja. Zuzia jak zacznie jesc rano to konczy wieczorem- wiem, ze i ja powinnam zaczac z regularnymi posilkami- ale do tego musze byc twarda:),,, A nie jestem:D

Jest wątek o zaparciach, a ja mam pytanie w sprawie biegunki, bo mój Kuba od rana robi takie wodniste i brzydkie kupy. Jak radzicie sobie z biegunkami u Waszych dwulatków? Co może być powodem?

dzięki, moniaa, za rady. Wypróbowałam już chyba wszystko przez weekend, a wczoraj i dziś dalej są brzydkie śluzowate kupy. I nic więcej. Żadnych innych objawów sugerujących jakąś infekcję. Zaraz idę do lekarza. Wczoraj mieliśmy jechać na wczasy :(

witam, mój Kuba też miał biegunki, myśłałam że choruje albo że to zęby. przypadkiem przeczytałam o biegunce pędraków. jak się okazało jadł tylko mleko, owoce, warzywa, czasem coś słodkiego, gotowane w wodzie mięso bez przypraw. myślałam ze to zdrowa dieta. objawy ustąpiły jak zaczął jeść więcej masła, mięso takie jak my (ja z mężem oczywiście zmieniliśmy dietę na lekkostrawną, przyprawiamy ziołami, mało soli). No i hitem okazała się kiełbasa drobiowa na gorąco (na początku kupowałam te paróki dla dzieci, ale jak kiedyś spróbowałam to dla mnie sama chemia), a kiełbasa drobiowa jest codziennie świeża ze sprawdzonego sklepu.
przeczytaj ten artykuł D

reklama
Witam!!!
Dzisiaj byłam z mała u lekarza tak żeby sprawdzic czy wszystko jest w porządku bo troche nam kasłała i jest zdrowa jak ryba :) Tylko że problem jest z wagą bo Julia waży 10600 i to jest mało a nawet bardzo mało bo przybrała przez 1,5 miesiąca tylko 150 gr ale lekarka powoedziała ze urosła ale jej nie mierzyła. Moze poprostu taka jej uroda :) Pozdrawiam
.png

Do góry