nataliaxoxi
Początkująca w BB
Cześć , jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży czy też leżąc na plecach odczuwałyscie ciężkość oddechu ? Jakby ktoś położył wam kamień na klatke piersiową .. na boku jest mi nie wygodnie leżeć/spać więc śpię/leżę na plecach
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Spanie na plecach w ciąży nie jest wskazane. Tak, w zaawansowanej ciąży miałam duszności leżąc na plecach.Cześć , jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży czy też leżąc na plecach odczuwałyscie ciężkość oddechu ? Jakby ktoś położył wam kamień na klatke piersiową .. na boku jest mi nie wygodnie leżeć/spać więc śpię/leżę na plecach
W ciąży nie można spać na plecach, później też na brzuchu nie należy. Na lewym boku najlepiejCześć , jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży czy też leżąc na plecach odczuwałyscie ciężkość oddechu ? Jakby ktoś położył wam kamień na klatke piersiową .. na boku jest mi nie wygodnie leżeć/spać więc śpię/leżę na plecach
No nieprawda. W ciąży mozna spać tak, jak jest nam wygodnie. Jezeli jakaś pozycja jest dla nas niewskazana, to organizm da znać. Duszności są takim sygnałem do zmiany pozycji.W ciąży nie można spać na plecach, później też na brzuchu nie należy. Na lewym boku najlepiejteż miałam duszności, szczególnie od 8 miesiąca
Mi też tak mówił. Że najlepiej na lewym boku spać, a na plecach i brzuchu żebym unikałaTak samo ze spaniem na prawym boku, lekarz powiedział, że jak będę leżeć i będzie mi się słabej oddychać i będzie ogólnie słabo robić to zmienić pozyce na lewy bok. Tak się dzieje, że uciakamy żyle główną i aortę, może dojść wtedy do niedotlenienia.
Ale to nie chodzi o to, zebys unikala, tylko o to, że zmieniasz pozycję, jezeli w tej się gorzej czujesz. I to dotyczy każdej pozycji. Przeciez w nocy nie kontrolujesz czy spisz na lewym boku.Mi też tak mówił. Że najlepiej na lewym boku spać, a na plecach i brzuchu żebym unikała