reklama

Ciąża a HSG

Leniuszek_94

Zaciekawiona BB
Cześć, wczoraj (19.01) miałam badanie HSG. Oba jajowody drożne. Chciałam się podpytać, ilu z Was udało się zajść w ciążę w tych 3 miesiącach po badaniu?
Staramy się z mężem o bobasa od 2,5 roku. Moje wyniki są książkowe oprócz rezerwy jajnikowej - obniżona a męża ok. Maj 2024 roku poronienie. Czerwiec 2025 miałam robioną histeroskopię. Do tego czasu nie było nic, żaden test nie wyszedł pozytywny.
Szukam wsparcia w Waszych historiach ;)

reklama
Ja miałam w październiku, oba drożne a zaszłam w ciąże w grudniu. Nie wiem czy to coś dało czy zbieg okoliczności. A drożność robiłam bo byłam w ciąży pozamacicznej.
Mąż robił badanie nasienia ?

Ja miałam w marcu HSG z lipidiolem (prawie rok wcześniej zwykle i teoretycznie był opór ale na tym drugim okazalo sie ze wszystko drożne) I w następnym cyklu zaszłam w ciążę. Ale u nas były mega złe wyniki nasienia i trochę trwała tez ich poprawa. Nie wiem na ile zabieg miał wpływ, ale lipidiol wpływa na żywotność plemników z tego co czytałam więc możliwe że to pomogło

Jeżeli mogę coś podpowiedzieć - u nas punktem zwrotnym była konsultacja z Marcinem Ostaszewskim, on widzi to na co inni nie zwracają uwagi. Lekarze twierdzili, że z takimi wynikami męża to tylko invitro a ja zaszłam w ciążę naturalnie. Po ok 8 miesiącach współpracy z Marcinem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry