• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża

Jakośtak

Początkująca w BB
Witam jestem w ciąży 5tc, i muszę brać luteinę dopochwowo . Tylko mam problem karmię jeszcze piersią dziecko , jak odstawić córkę od piersi ? Mam mleko modyfikowane ale ona przyzwyczajona do cycka że z butelki nie wypije nic nawet jak odciagne mleko.

reklama
Witam jestem w ciąży 5tc, i muszę brać luteinę dopochwowo . Tylko mam problem karmię jeszcze piersią dziecko , jak odstawić córkę od piersi ? Mam mleko modyfikowane ale ona przyzwyczajona do cycka że z butelki nie wypije nic nawet jak odciagne mleko.
Można karmić będąc w ciąży. Mleko zmieni smak to mała pewnie się odstawi z czasem

Poszukaj w internecie hasła: progesterone and breastfeeding
Hafija (blogerka od karmienia piersią) też pisze, że luteina nie zaszkodzi dziecku karmionemu.
Natomiast ja miałam powikłana ciążę i odstawialam z dnia na dzień dziecko 1,5- roczne. Nie przesiadłam się na butelkę ani na mleko modyf., na noc dawałam bidon z wodą. A ile ma Twoje dziecko i jak często ssie pierś?

Poszukaj w internecie hasła: progesterone and breastfeeding
Hafija (blogerka od karmienia piersią) też pisze, że luteina nie zaszkodzi dziecku karmionemu.
Natomiast ja miałam powikłana ciążę i odstawialam z dnia na dzień dziecko 1,5- roczne. Nie przesiadłam się na butelkę ani na mleko modyf., na noc dawałam bidon z wodą. A ile ma Twoje dziecko i jak często ssie pierś?
Moja ma 11msc, częściej w nocy je z piersi.

Ja bym takiego dużego dziecka nie uczyła butelki. Jak już to mm z kubeczka/bidonu itp. poza tym jak dieta zbilansowana to po roku nie ma potrzeby wprowadzać mieszkanki.
W kwestii odstawienia. Sprawdź sobie luteinę na e lactancia. Ale z tego co kojarzę jest to lek bezpieczny przy kp. Jeżeli mimo to chcesz odstawić to w takim wypadku najlepiej od razu. Z dnia na dzień.

W ciazy podczas kp można luteinę i duphaston. Prog. Naturalnie występuje w ciąży.
Jeśli nie masz zakazu seksu to jak najbardziej można JPG
Czytałam, nie można bo do mleka przenika . Teraz nie wiem co robić , stosować ta luteinę jak zalecił lekarz po wizycie czy się skontaktować z nim po prostu . Przepisując te luteinę nie pytał czy karmię nadal ani ja nie wspomniałam wyleciało mi z głowy , po otrzymaniu odp że jest druga ciąża .

Czytałam, nie można bo do mleka przenika . Teraz nie wiem co robić , stosować ta luteinę jak zalecił lekarz po wizycie czy się skontaktować z nim po prostu . Przepisując te luteinę nie pytał czy karmię nadal ani ja nie wspomniałam wyleciało mi z głowy , po otrzymaniu odp że jest druga ciąża .
Ja brałam,konsultowałam.
Skoro można kp w ciąży a też jest progesteron to naturalna luteina nie zaszkodzi.

reklama
.

Załączniki

• Screenshot_20211117-114353_Chrome.jpg
    Screenshot_20211117-114353_Chrome.jpg
    290,4 KB · Wyświetleń: 171

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry