reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Co oznacza długie czekanie za beta hcg? Ile czekaliście?

Rano (o 8) robiłam bete hcg i nadal nie ma wyników. W diagnostyce robiłam. Czy to może oznaczać, że poziom może być wysoki? Np?

reklama
W diagnostyce większość badań wyniki są w godzinach wieczornych, szczególnie jeśli to placówka współpracująca i kurier musi odebrać materiał do badań. Trzeba po prostu cierpliwie czekać 🙂

W diagnostyce większość badań wyniki są w godzinach wieczornych, szczególnie jeśli to placówka współpracująca i kurier musi odebrać materiał do badań. Trzeba po prostu cierpliwie czekać 🙂

Ja pobierałam całą ciążę w takich placówkach i wyniki zawsze mialam koło godziny 12. Myślę, że to zależy od miasta.
A do autorki raczej nie wiązałabym tego z niską czy wysoka beta. Przecież jak robią wyniki to im wszystko jedno czy ona jest wysoka czy niska, aparat robi taka samą ilość czasu pomiar.
Już bardziej prawdopodobnym jest czynnik ludzki czyli np. więcej ludzi mogło urlop wziąć przed długim weekendem i wyniki są później.

Ja pobierałam całą ciążę w takich placówkach i wyniki zawsze mialam koło godziny 12. Myślę, że to zależy od miasta.
A do autorki raczej nie wiązałabym tego z niską czy wysoka beta. Przecież jak robią wyniki to im wszystko jedno czy ona jest wysoka czy niska, aparat robi taka samą ilość czasu pomiar.
Już bardziej prawdopodobnym jest czynnik ludzki czyli np. więcej ludzi mogło urlop wziąć przed długim weekendem i wyniki są później.
Mozliwe. Jak robię w punkcie diagnostyki niektóre wyniki mam ok 14 inne po 19. W ostatnim czasie robiłam w placówkach współpracujących i wyniki po 19, duże miasto pod Warszawą. W Alabie były zawsze o wiele szybciej

Do góry