Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
mnie się wydaje, że nie chodzi o zmianę terminu porodu jako takiego, a bardziej o dokładniejsze określenie kiedy maluszek może się urodzićKurcze, same sprzeczne informacje bo raz wszędzie mówią, że dziecko rośnie odpowiednio do określenia wieku ciąży tylko w pierwszym trymestrze a później już niesymetrycznie a mimo to lekarze po badaniu w 3 trymestrze zmieniają terminy porodu. Nie kumam tego![]()
Ja mam dalej wszystko bardzo wysoko i choć watroba juz tak nie boli to oddycha mi sie fatalnie, dzisiaj nie mogłam spaćJa ostatnio zauważyłam, że brzuch tak jakby mam niżej, nie męczy mnie zgaga, spodnie w pasie zrobiły się ciaśniejsze i widziałam swój pępek, a teraz nie [emoji14] Ale to może zależy od ułożenia dziecka jak ten brzuch wygląda
Myślę, że to chwilowe, bo przecież macica i dziecko wciąż rośnie.
Mi się właśnie wydaje że chyba po malu zaczyna opadac. Robię sobie co tydzień zdjęcie we środę z każdej strony i porównując dzisiejsze zdjęcie z tym sprzed tygodnia mam wrażenie że brzuszek dużo urósł i jest nieco niżej. W poniedziałek do lekarza mamy więc zobaczymy co powie :-) brzuch opada tylko gdy dziecko jest główka do dołu? U mnie maluch wiem że wierci się strasznie i zmienia pozycje. Tzn domyślam świętego czytając posty na grupie majowych mam bo wszystkie tam twierdzą że w tym.miejscu gdzie czuje się czkawke u dziecka to tam jest główka a ostatnio za każdym razem czuje czkawką w innym miejscu a maluch bardzo aktywny więc może zmieniać pozycję :-)a co do opadania brzucha, to u mnie za każdym razem zaczął się obniżać jakieś 3 tygodnie przed porodem. teraz jest jeszcze wysoko![]()
Co ty mówisz [emoji27] mam trzasc portami?a co do opadania brzucha, to u mnie za każdym razem zaczął się obniżać jakieś 3 tygodnie przed porodem. teraz jest jeszcze wysoko![]()
NIE!!! napisałam tylko jak było u mnie, a wiadomo że u każdej inaczej będzieCo ty mówisz [emoji27] mam trzasc portami?