Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
anecznik- gratuluję! Jejku, jaki wielki ten Twój synuś! Sama radość!![]()
Witam wieczorowa pora
Anecznik mega chlopak Ci rosnie !! a moze tylko bedzie dlllllugi oni wkoncu wage okreslaja na podstawie dlugosci kosci

Zresztą jeśli mam dostać rozstępów jako gratis do dziecka to wchodzę w to jak najbardziej 

ale dla malutkiej wszystko niech jeszcze 8 miesiac wytrzyma dopoki płucka nie beda sprawne....

super ze juz lepiej, napewno malutka posiedzi jeszcze zobaczyszczesc mamuśki!
my trzymamy sie w dwupaku nadal i chyba mamy szanse dociagnac. dzis byl u mnie ordynator i powiedzial ze robie dobra robote dla swojego dzicka- leki i lezenie plackiem pomoglo bo pecherz sie schowal i ujsce sie zamkneo troszke wiec sytuacja tegiczna opanowana poki co - no i najlepszy news dla nie moge wstwac do toalety ! hura! bo to mnie wpedzal w depresje. nie wiem jak oni to licza ale dla nich zaczal sie 30 tydz, jak pytam to mowili ze nie wazna ostatnia mesiaczka tylo jak rozwiniete jest dzieck na tym etapie i to est rzeczywisty wiek cizowy. to akt ze mala zawsze yla wieksza na usg.
ciesze sie ze rosnie i jest coraz silniejsza, dam rade!
pozdrawiam i uwazajcie na siebie, szczegolnie te z szyjkowymi problemami-chodzenie to duzy nacisk wiec lezcie ja nakweiecej dla soich dzieci.
zazdroszcze urządzania wlasnego mieszkankawitajcie Mamusie w słoneczny poranek
dziś wcześniej zwarta i gotowa, bo czekam na kuriera z nowym telefonem ... stary skutecznie mi upadł na podłogę ... i wyświetlacz poszedł ...;( dobrze, że chociaż nową umowę mogę podpisać i wziąć nowy aparat ...
czekam też na naszego Pana od wykańczania mieszkania ... ma przyjechać z końcowym rozliczeniem i kluczami ...jeśli rzeczywiście przyjedzie ... to skończone!!!
pisałyście o bolących żebrach ... mnie za to już prawie ciągle boli kręgosłup ;(
!

Gratuluje super wiesci;-)witajcie. z mojej wczorajszej wizyty wiem tyle :
- kuba nadal ma ''cos'' co przypomina jajeczka miedzy posladkami
- wazy prawie 1.200
-nadal ulozony glowka w dol ,tak juz od 22tc sobie lezy...
lekarz sprawdzal ilosc plynu owodniowego, lozysko, malego pomiary robil, serduszko bije wzorowo, kiepsko mogl mu odbowy zmierzyc,bo nagle zachcialo sie malemu krecic , i pukac
szyjka skrocona ,ale zamknieta, moje wyniki badan tez super,nie mam cukrzycy,bakterii w moczu, niczego w krwi. normalnie cale zycie chorowalam a teraz wzor ksiazkowy zdrowia..
i jeszcze jedna anomalia... od poczatku ciazy schudlam 4kg,nie przytylam nic a nic,a jem za 2,czaSEm za 3lekarz sam nie wie dlaczego.
napewno z serduszkiem bedzie ok, a slub to najwspanialszy dzień w życiu zleci szybciutkoWitam kochane. Ja rano byłam już w mieście i zamówiliśmy z moim K obrączki, tak więc coraz bardziej do mnie dociera ,że to już niedługo:-)
Andzia , jak już wczoraj pisałam , ide 19-ego na USG i mam nadzieje ,że serduszko Jasia też wchłonęło to zwapnienie. A z moimi żebrami to naprawdę masakra jakaś. Ale dam rade![]()
sprawdzaj szyjke to wazne ja nawet nie myslalam ze w ciagu miesiac moze cos sie zmienic a jednak moze wiec ciśnij ginaCześć dziewczyny!
Paula -duża już Twoja panna :-) Kazali leżeć to leż ile się da - już niedługoja dzisiaj na 15-ta jadę podejrzeć maleńką na 3D / może tym razem buźkę pokaże/ do innego gina i też poproszę o konsultację w sprawie szyjki. Mój gin jakoś tak się nie przykłada...

moja tak samo ma baraszkuje najbardziej po prawych żebrach !!!:-):-):-)Dzisiaj u mnie od rana widoczne chęci do działania - z racji olewajstwa mojego gina na NFZ (nie mogę się doprosić o usg, co wizytę mówi że następnym razem) - umówiłam się na usg 3D prywatnie :-) termin dopiero na 12 kwietnia, ale to przecież szybko minie :-)
Kasi się od dwóch dni chyba jakiś trening do maratonu włączył, bo kopie co chwilę, i się obraca coraz to w inna stronę, co by mamusię dookoła obkopać hi hi
Najlepiej jest rano, ja śpię na boku (tak tak lewym), a Kasia mnie kopie równocześnie w jeden bok i drugi bok (nie wiem jak i czym to robi ?) tak długo aż mnie nie obudzi i tak długo aż nie wstanę. Uparta dziewczyna ;-)
Buziaczki :-)
Witam Czerwcowe Mamy!
Miło do Was dołączyć![]()

bo nie długo jak tam wejdę to mi wszystko na głowę spadnie
No i poukładać Natalci ciuchy, narazie do naszej komody, ale już nie długo do jej własnej:-)
To zaczął mnie uspokajać że niema powodu do zmartwień, bo ciąża rozwija się prawidłowo, wszystko jest w jak najlepszym porządku itp. Przez chwilę miałam ochotę powiedzieć że książkowo przebiegająca ciąża nie znaczy że poród będzie taki sam, ale na szczęście ugryzłam się w język :-) Co się będę wymądrzać wiedzą z internetu :-)
Witamy serdecznieWitam drogie mamusiedzisiaj do Was dolaczylam i mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie
tak wiec na poczatek to wypada sie przedstawic no wiec w czerwcu po raz 4 zostane szczesliwa mamusia
mam juz synka Januszka i 2 coreczki Agusie i Natalke a teraz bedzie synek Pawelek
pozdrawiam wszystkie Mamy z terminem w czerwcu i nie tylko
uuu pokaźna rodzinka, super ;-) Ja byłan na USG w 30tc i mały ważył 1550. takze myśle ze twój jest w sam raz jak na wiek ciąży ;-) nie martw sie na zapas.anecznik, nawet nie strasz z tą wagąJa byłam u lekarza 17 marca, wtedy to był 29 tc i mój synek ważył 1200g, mam nadzieję, że to nie za mało.
Witajcie, ponieważ jutro kończe się przeprowadzać, wiem, że nie będę miała czasu, zatem piszę teraz
PrzeŻyłam z wami kilka wspaniałych miesięcy w moim życiu, pięknych i cudownych, jak się zakończyły wiecie same. Boję się tych świąt bo wiem, że nie dam rady i napewno łza popłynie - wam natomiast
ŻYCZĘ, ZDROWYCH i SPOKOJNYCH ŚWIĄT, KTÓRE PRZEŻYJECIE WRAZ ZE SWOIMI MALUSZKAMI, KTÓRE JUŻ NIEDŁUGO PRZYJDĄ NA TEN PIĘKNY ŚWIAT.
Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać, ponieważ w dalszym ciągu jest mi ciężko.
TRZYMAJCIE SIĘ MAMUŚKI CIEPŁO
co za tyran we mnie rosnie
;-) a teraz jak wstałam by wysadzić Danielka strasznie mnie zakuło... niewiem tak jakby mi ktoś nóż wbił w szyjkę od wewnątrz... chyba mały głową mnie tam uderzył.:-) ogólnie czuję ze jest nizej bo do łazienki chodzę coraz częściej, w nocy nawet 3 razy musze biec bo innaczej nie usnę... Cóż termin powoli sie zbliża... od dzis zostało mi równo 2 miesiace do terminu
muszę wreszcie skompletować wyprawkę bo chyba najwyższy juz czas.... ;-)