reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

I ja się witam. Jasiek dzisiaj pierwszy raz od dawna pospała od 20 do 5;40!!! Szok. Później tatuś go obudził jak wychodził do pracy o 6;40( zawsze go rano całuje i budzi ) a teraz znowu poszedł spac.
No i ja też pochwale się ,że mały wczoraj po raz pierwszy się obrócił z plecków na brzuszek. My z mężem zaniemówiliśmy a ja w zoku się rzuciłam do małego bo wystraszyłam się ,że przesunie się z maty i uderzy. A jaką miał minę :) nieźle się zdziwił, tylko obie rączki zostały mu pod brzuszkiem i już sobie z nimi nie poradził.

Gosiu
, Avena trzymam kciuki za wyniki i Majusie, żeby biedactwo nie płakało za bardzo .

Miłego dnia życzę pomimo tej paskudnej pogody.

reklama
Witam sie i ja :)
U nas nocka jak zwykle przespana w całości, ale i tak ciężko się wstawało w taki pochmurny dzien. Do tego my mamy ciemne mieszkanie, wiec w taką pogodę jest ciemno prawie ;/ Hanulka juz w drodze do przedszkola a Jagodzia przysypia jak zwykle na dywanie :)
Emalia- gratuluje Jaśkowi obrotow! Zobaczysz, za 2 dni juz bedzie umiał sobie poradzić z rączkami :)

Kasia- i jak z karmieniem???

Gosiu- oby morfologia byla dobra i zeby Majunia nie płakała bardzo!

No i padła

Załączniki

• na dywanie.jpg
    na dywanie.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Witam się z rana

W szczecinie pada i strasznie wieje, chyba z dziesiejszego spaceru nic nie wyjdzie jesli pogoda się nie poprawi :(

anecznik- gratulacje !!!!! czytałam o twoich perypetiach z promotorem :( super że juz jestes mgr :)

emialia82- gratuluję Jaśkowi obrotu

Ignaś pospał do 6 30 :) oj jak ja się cieszę z przespanej całej nocy :)
Moj synek tez narazie nie potrafi się przekręcać z pleckow na brzuszek bo na odwrót to jak miał 3 tyg. to juz umiał. Z leżeniem na brzuszku też jest różnie (czasami 10 min chętnie poleży a czasami po 1 min jest płacz- no chyba że sam się przewróci to cały zadowolony :).

Mimo takiej podgody miłego dnia wszytskim zyczę

anecznik gratulacje!!
kasia nie poddawaj się, trzymam kciuki za powrót do cyca.

ja dzisiaj jakaś nie wyspana i przymulona przez tą pogodę.
Julka wczoraj przespała prawie caly dzień. Jakoś leniwie się zrobiło...

:rofl2: U mnie jakoś humor wyjątkowo dobry, mimo paskudnej pogody :tak: cały czas od wczoraj mam nadzieję, że coś się polepszy, ale dziś mimo wszystko ruszamy na spacer, bo wczoraj nawet nie wyszłysmy :tak: za to niedługo po świeże bułeczki trzeba ruszyć :-)

Emalia, Magda - dzisiejsze głosy oddane :tak::-)

tez tak u nas bylo, teraz podaje mu inne, bardziej kaloryczne mleko, poza tym Jas ciagle jeszcze musi nadgonic wagowo rowiesnikow
normalny sredni przyrost to bylo ok.200/tydz

to mleka roznia sie miedzy soba kalorycznoscia? Nawet nie wiedzialam, a jakie teraz podajecie? Jas ma juz sliczna wage, pamietam ze urodzil sie taki malutki :)

poprzednie mialo 65 na 100ml, teraz ma 250 a i tak to nie jest tyle ile maja mleka poczatkowe w

Ja podaję enfamil premium 1 i sprawdziłam że ma na 100 ml 68 kcal więc to chyba nie jest tak że mleka początkowe w Polsce sa bardziej kaloryczne

reklama
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków i gratulacje :-) Dobrze mieć już to z głowy :-D Oczywiście na samej obronie mój promotor też pokazał jaki z niego kawał dupka no ale się udało :-) Oczywiście kwiatów mu nie kupiłam i nie podziękowałam od taka moja "zemsta" :-)
Miałam to wczoraj opić z moim mężem ale padłam jak kłoda o 22, może dzisiaj się uda trochę wina wypić :-)

Kasia spróbuj nakarmić swojego malucha łyżeczką tak żeby przestał krzyczeć z głodu i później podać pierś. Jeśli będzie wrzeszczał z głodu to wątpię żeby pierś chciał chwycić, będzie jeszcze bardziej się denerwował.

Dobra czas zrobić w domu porządek, trochę się tego nazbierało przez ten tydzień nauki :-)

Do góry