reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witam sie po kilkudniowej nieobecnosci;-)
nie nadrobie wszystkiego to cale 5 dni...robilam prace domowe zeby miec z glowy jak polece do pl i moc myslec tylko i wylacznie o leniuchowaniu i jedzonku mamusi..miam mniam jak to mowi zuzia kiedy wkladam jej lyzeczke do buzi:) juz nie moge sie doczekac pozostalo 13dni:)
u nas nocki spokojne mala od 4 nocy sie budzi w okilicach 6-7 rano dostaje butle i spi do 9-9.30 :-) dziaselka czerwone ze hej ale nic nie widac:no: a roczki i nozki na przemian w buzi laduja:tak: musze sie pochwalic ze mala nauczyla sie pic herbatki z kubeczka:tak: no i od wczoraj ostro cwiczy z obraceniem sie na brzuszek-jeszcze sie jej nie udalo bez malenkiej pomocy ale mysle ze to tylko kwestia czasu.
myslalam ze nadrobie choc dzis ale mala sie obudzila-czas na obiadek to ja mykam
milego dnia wszystkim:-D

witam się i ja od rana dopiero mi się udało;-)
u nas nocka jak zawsze kapiel,cyc i pobudka ok3-4 i nastepne jedzonko rano
ale mamy mały sukces, zakupiłam wczoraj butelkę z lovi i małemu spasowała, zjadł ok 14 aż 100 mm ( a godz wcześniej był cyc) i wieczorem przed spaniem ok 70ml aż szok:tak:

teraz dopiero widze ze miałaś ślub niedawno a więc spóźnione życzenia dużoszczęścia, miłości i zdrówka dla Was i dzieci:-)
Jeśli chodzi o butle to u nas to samo, Michałek ma odruch wymiotny na smoka, a ja próbuje co jakiś czas bo przecież zaraz powrót do pracy i co on biedaczek zrobi bez cycusia:-D Zakupiłam butelke z firmy LOVI z zakładaną łyżeczką, która ma w środku dziurkę i jak nacisnie się na butelke to pokarm wychodzi na łyżeczkę, zobaczymy jak to się sprawdzi. Ma też ona smoczek w kształcie sutka ale Michaś tylko go gryzie nie umie zassać:no:.
A Ty podajesz już nowe pokarmy oprucz cyca?
Jestem zadziwiona i miło mi że pamiętasz naszego wodniaczka:szok::-) bo tak rzadko się udzielam...mi się wydaje że troche się wchłonął ale z oceną zaczekam do jutra bo mamy szczepienie
Tomuś tylko na cycu jest, był ale od kilku dni wieczorem domagał się cyca co godzinę a przed zaśnięciem ciągnął i się złościł bo cyc juz pusty a on nadal głodny, postanowiłam go nieco podkarmic i podać butlę żeby biedak nie chodził głodny spać
nic innego jeszcze nie dostawał do jedzenia, próbowaliśmy kilka razy podać herbatkę z marnym efektem
powodzenia na szczepieniu i samych pomyślnych wieści u pediatry

ach i dziękujemy za życzenia:tak::-)

magdalena-moja też nie tolerowała butelek mam z 5 z których nie chciała i kupiłam lovi zwykłą i z niej zaczeła pic herbatke teraz od paru dni tą butelką daje jej kaszke na noc i wypija 150 jak szalona tyle że do kaszki wygryzłam zębami większą dziurke:-Da herbatke już zaczeła i z aventa pic jestem ucieszona że sie nauczyła bo dwie poprzednie córcie bez butli i smoków sie wychowały tez nie chciały
oj ja też tak miałam z Asią, żadnych smoczków i butelek:tak:
eagle - imprezowiczka:-D i dobrze, przynajmniej rozrywka jakaś, a zdjęcia świetna sprawa, dopiero po nich widać jak dzieciaki rosną

A ja szaleję na allegro:szok:
e tam imprezowiczka, na codzień nie mamy takich atrakcji, teraz korzystamy nieco z tego że mój jest na urlopie:tak:

a to moja mała imprezowiczka
Zobacz załącznik 295238Zobacz załącznik 295239Zobacz załącznik 295240Zobacz załącznik 295241Zobacz załącznik 295242 i Tomeczek

ech chciałam coś popisać ale trzeba z cycem pędzić do żarłoka:-)

będę za chwilę

dlatego pytam tutaj czy nie przykrywam jej za ciepło...tylko tak jak pisałam czasem ma zimne rączki..
Olu a jaki ma kark? bo po tym sie sprawdza :) moja śpi w pajacu i lekko pod kołderką :)
Zdec a a czy jak mała leży na brzuszku to sie lekko przechyla jej głowa i szyja? byłaś w poradni rehabilitacyjnej?

gratuluje pierwszych ząbków!!

dzisiaj śliczna-pogoda spacerowałyśmy 3 godziny :)

HELPPPP! Dziewczyny ktora z was ma ten lezaczek:
fisher-price-lezaczek-bujaczek-cudowna-planeta-t4145.jpg
Mozna to jakos prac? probowalyscie? jak sciagnac material do prania?? Zupa byla w akcji, lezaczek wyglada jak po wojnie!

HELPPPP! Dziewczyny ktora z was ma ten lezaczek:
Zobacz załącznik 295246
Mozna to jakos prac? probowalyscie? jak sciagnac material do prania?? Zupa byla w akcji, lezaczek wyglada jak po wojnie!

Wszystkie poszycia z leżaczków fisher proce można ściągać i prać. Ja swoje wyprałam i żyje haha

Ostatnia edycja:
reklama
mi_mi nie zauważyłam żeby jej się przechylała:( Nie byłam w żadnej poradni, bo pediatra mam wrażenie że bagatelizuje sprawę:(

Byliśmy dzisiaj na spacerku z Magdą_M i Kacperkiem, bo taka piękna pogoda:)

Do góry