reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

trasia to co piszesz o siostrze powierdza, ze warto w zyciu ryzykowac i walczyc o swoje
zolza czytałam bloga ięc wszytsko wiem, 100 lat kochana. ja tez w ym roku wietuje 30:happy:a z siostra no musisie jakos ułożc

my zmęzem spedziliśmy wieczor przy Dexsterze i alkoholu , dawno nam ta fajnie nie bylo.on już chrapie i ja lece

reklama
Traschka - to nie poszczęściło się Twojej Siostrze no ale teraz jak widać los się Jej odmienił :tak::-) No i Jej były Mąż z tego co napisałaś nawet na ojca się nie nadawał.... ehhh....
A propos - nie napisałam o historii z rękawkami. Krótko mówiąc - Młoda już basen tak ale za rękawki serdecznie dziękuje. Jako, że przymierzamy się do zmiany grupy na starszą tj. odpowiednią wiekowo dla Krysi chcę oswoić rękawki. No i jak w środę zaczął to robić Tata to się skończyło wielkim płacze w tym w wannie z dobry kwadrans i przytulaniem się do mnie z "Mama mama" - wciśnięcie rękawków na siłę i wsadzenie w nich Młodej do wody :wściekła/y: i awanturą z mojej strony odnośnie pomysłów wychowawczych. Następnego dnia nie chciała się zbytnio kąpać - a była moja Mama czyli afera na 4 fajerki :baffled: ale na widok rękawków - wprawdzie na sucho - wbrew moim obawom nie dostaje histerii a nawet chce je brać i poprosiła aby je założyć na nadgarstki - myślę, że są po prostu za mocno napompowane do Krysinych chudych rączek....:eek:

Forever polecam wam "Kicie Kocie na basenie". Tam Kicia pływa w rekawkach:) pomysł Taty Młodej na oswojenie pozostawiam bez komentarza...

Marta najbardziej zazdroszczę tego alkoholu! Brzmi jakbym była alkoholiczka, ale nie pije juz 2,5 roku z krótką przerwa w środku i mam taka ochote na dobre wino!

dzień dobry

G. pojechał, a u nas nawala strasznie śnieg i tak tylko patrze, ze jak tam bedzie padało cały dzień to chyba na s zasypie, do tego zimno i wieje :baffled:

zołza to gratulacje dla siostry, oby wszystko sie ułożyło, mama napewno sie przekona i zazwyczaj bywa tak ze po urodzeniu dziecka przeciwni wczesniej dziadkowie zako****a sie we wnukach i są ich całym światem
co do samotnego macierzyństwa to moze sie cos zmieni, ale jesli miałoby na gorsze to moze lepiej zeby z pomoca mamy no i pewnie waszą wychowała sama dziecko

traschka no to naprawde super zachowanie twoich rodziców wzgledem siostry, matkooo nie wiem jakby u mnie taka wiadomosc była przyjeta-poczatkowo byłoby napewno koszmarnie...

kasiawilde Mati nosi butki 23 ale sniegowce ma 25 :szok:
ale wkładka tylko ciut wieksza od kozaczków rozm. 23 wiec chyba wszystko zalezy od producenta...

forever to musisz popracowac z Krysia na sucho i pewnie sie przestawi co do rękawków, sposób Taty Krysi niezły :baffled: ale to chyba domena facetów na takie pomysły...

a ja wczoraj dostałam 2 wiadomosci - jedna smutną i mnie załamujaca, a druga znowu radosna...
i rozdarta jestem z jednej strony sie strasznie martwie a z drugiej strasznie ciesze
moze w niedługim czasie przy jabłeczniku cos wiecej napisze

miłego weekendu

hej z rana:)
zaczełyście weekend i cisza tu...ja rozleniwiona jestem dziś a musze do szkoły na kolędowanie jechać po południu a tak mi sie nie chce, bo odrabiam dzień, w którym i tak nie pracuje ale cóż zrobić

trasia mi też alkoholu brakowało
mama M cóż tam sie stało, że aż taka rozdarta jesteś bidulo....
forever bo wiesz takie sposoby sa najprostsze według niektórych jak nie wiedzą jak sie do czegoś zabrać z innej strony niestety:no: fajnie wam z tym basenem, zazdroszcze prawdziwie
ide sprzatać ale dzieci mi szaleją to sobie moge narobić

mnie wykończy bezsenność, znowu zasnęłam przed 2. leżę, przewracam się z boku na bok i nic. Dziś Marysia była łaskawa i pospała do 7.30, niestety od wczoraj ma jakis dziwny humor. Znowu zaczynają się histerie o jakieś dziwne rzeczy. Zęby, bunt? Ech.
dziś zapowiada się miły dzień więc mam nadzieję, że nie urodzę! Jedziemy na obiad do rodziców, Marysia zostaje u nich do jutra a my wybieramy się na Hobbita. Jutro spanie do oporu:) Jak zacznę dziś rodzić to się porządnie wkurzę!

Traschka - mamy "Ela i Olek na basenie" i tam też są rękawki :happy:
Powiem szczerze, że Tata Młodej w miarę jest ogranięty jeśli chodzi o Krysię - niestety co jakiś czas daje ciała....:baffled:
Ja wstałam parę minut temu - Młoda tradycyjnie sprzedana - kąpiel i do papierków. Mam cholernie dużo do zrobienia w ten weekend :-( Nie mówiąc o nieustających domowych sprawach np. tonie prania. Miałam jakiś koszmarne sny zawodowe np. że się sama zwolniłam z pracy. :szok:

reklama
Witam się i ja!!
Dzisiaj pospaliśmy do 8.30, znaczy ja pospałam, a Tymek wiercił się w łóżeczku od po 6, ale na szczęście bezgłośnie. Brzuch na szczęście przestał mnie boleć, a Ninka rozbija się jak szalona, bo dostała Nutelle na śniadanie :-)
Trasia super zachowali się rodzice odnośnie Twojej siostry, rzadko tak jest, ale to zazwyczaj przez szok. Co do dzisiejszego Waszego dnia, to super i też bym się wkurzyła jakbym zaczęła w takich okolicznościach rodzić :p ja do kina tej ciąży chodziłam często, także spokojnie wytrzymasz.
Zołza gratulację dla siostry!! Na pewno się wszystko poukłada, a mama też wszystko na spokojnie weźmie i będzie ok :-)
Nas też czeka wymiana garderoby. 86 jeszcze na tapecie, ale już rękawy w body za krótkie, bluzy jeszcze ok, no i spodnie robią się krótkawe. A co do kapci, to obrysowałam Tymkowi nogę na gazecie i wyszło 14,5, czyli kapcie r.24. Szok! Stopa wielka :p

Do góry