reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

klusia wdlg ksiazki jezyk niemowlat jest tak ze jak odlozysz to dziecko placze trzy razy... pierwszy spokojny potem sie uspokoaja potem glosniej i uspokaja i na koncu apogeum i uspokaja i zasnie,.. ciezkie do wytrzymania ale tak przynajmniej na moim sie sprawdzilo wiec moze po prostu trzymac smoka jak wypluwa i czekac ... ja tak niestety musialam zrobic w samochodzie jak jechalismy w podroz bo takto bysmy przesiedzieli na parkingu pare godzin... bo zawiazac w chuste nie moglam i jechac no i faktycznie zasnal po trzecim placzu na godzine bo na godzine ale dojechalismy :):)

delwer dzieciaczek nie musi jest tak jak jest napisane na etykecie mleka ... na etykiecie mojego jest napisane 2-3 miesiac 5 razy 170, ale ja wole dawac co trzy cztery godziny bo mi latwiej o utrzymac niz zeby mi potem plakal dwie godziny do karmienia, nawet lepiej jak je mniej bo wtedy nie rozpycha sie tak strasznie zoladka, a on sam z czasem sobie bedzie porcje zwiekszal

josie trzymam kciuki za cud :)

kasia.natka gdzie mieszkasz w krakowie ??

gossik a robil kupke ostatnio? oze cos go brzusio boli ?

butelkowe mamusie dostalyscie juz okres ??

reklama
Witajcie
Alijenka i kto by pomyślał że to niebawem będzie rok od naszego zapłodnienia??? Jak ten czas szybko leci...
A pamiętacie jak robiłyśmy cuda wianki aby poznać płeć? Mnie np. mocz z sodą "przepowiadał" dziewczynkę i się sprawdziło? A jak u was?

Kasienka ja już dawno po okresie jestem :-D

A moja mała ma katar i pokaszluje od czasu do czasu boję się że się rozchoruje :-( :-(, choć teraz śpi i nic nie słychać aby nosek miała zatkany w środę mamy drugie szczepienie i chyba nici z tego będą !!!!!!

Waris właśnie wczoraj pisałam że czytałam sobie nasze pierwsze wypowiedzi tu na forum w wątku u lekarza i poprostu szooooooooooook !!!! STRASZNIE TO SZYBKO ZLECIAŁO !!!!!!!!

dziś chyba zakończenie wakacji...gdzieś blisko słychać sztuczne ognie i raczej nietrzeźwe dzieciaki...
juz czuję jak będę drżała o swoje...Klną, kłócą się,może zaczną bic zaraz

Alijenka Oby nic sie nie wykluło

Waris
Ten test z sodą robiłam, ale nie pamietam co znaczy jak nie zabulgocze? Robiłam ze 3 razy i nic nie bulgotało:)
Ale te testy wszelkie oznaki to gucio prawda. Z Nadią o wiele lepiej wyglądałam niż z Kubą, a mówią, że dziewczynka urodę zabiera...

Kasienka U mnie to coś chyba jej dolegało, bo strasznie się darła i to długo, podchodziłam nie 3 razy a ze 20... aż tak to się jej nie zdarzyło jeszcze, przez godzinę nuciłam, szumiałam, przytrzymywałam smoka i nic....Nie wiem, moze nie była śpiąca po prostu? a ja na siłe próbowałam. Dziś sporo spała...ale z drugiej strony to dziś spokojnie kilka razy w ciągu dnia zasnęła, raz to nawet zdązyłam nakarmić, posadziłam na klacie, a ta mi zasnęła...A na noc miała problem, co zazwyczaj bywa odwrotnie...
Wspominajcie o metodach Tracy;-). Przeczytałam tylko raz przed Kubą, czyli ponad 4 lata temu i to nie do końca, zamierzałam dokończyć w szpitalu, ale fajnie sie gadało z laskami,ze nie było kiedy;)
Z Kuba nie miałam problemu z zasypianiem. Odkładanie do kołyski,zamykanie pokoju i spał 1,5-2h. A Nadia jest zupełnie inna. Szczególnie bez szumienia strach ja odłożyć. I wrażliwa na kazdy szmer. Jak kiedyś klikanie w klawiaturę, nie mówiąc o nalewaniu wody do szklanki ją obudziło:szok:
A przed chwilą zjadłam ostatnie Toffifee(Nadia też westchnęła jak wyciskałam)...ale ze mnie świnia, babcia dała dla Kubusia, a ja pożarłam:zawstydzona/y:

kasia ale mnie zeschizowalas tymi blizniaczkami :baffled: ja dzis malego polozylam u niego w pokoju po raz pierwszy.... na razie gada do kamerki i macha rekami, licze ze sie w koncu zmeczy i sam zasnie... ale to by byl cud....

a jak teoja mala, je cos wiecej?

mlodak udalo ci sie przeprowadzic?
nie chciałam nikogo straszyć tą straszną historią :-( nie martw się o swojego maluszka, na pewno pięknie będzie sobie spał we własnym łóżeczku :tak: a czy zasnął w końcu?
a co do mojej Misi to jest lepiej bo je 5x na dobę i to dość długo za każdym razem no i przede wszystkim sama się dopomina i nie ma wrzasków przy przystawianiu :happy2:

kasia.natka gdzie mieszkasz w krakowie ??
o! jakoś mi umknęło że jesteś z Krakowa :-) za raz ci wyślę zaproszenie do grupy chociaż tam niewiele się dzieje ale zawsze coś ;-) a ja mieszkam mniej więcej podgórze/prokocim/bieżanów a ty?

kasienka moj też ma bardzo dużo włosków:tak:
Cesarkę miałam 13 czerwca a pierwszy okres dostałam 2 sierpnia:tak: teraz czekam na drugi, już powinien być. Czuję, że się zbliża:baffled:

poszliśmy dzisiaj do parku, żeby Kuba mógl sobie pojeżdzić na rowerze, Wojtek spał w wózku, wszystko byłoby super ale Kuba przechodził samego siebie, był tak marudny, że nie było wyjścia i po godzinie wrocilismy do domu a pogoda była fajna. do poludnia pochmurno ale popoludniu zrobilo się super. Nie spał w dzień i takie są tego skutki, nic mu nie pasowało, kompletnie nic, oprócz tego rozwalił kolano, starł łokieć, i jakies ryski ma na bużce. Masakra po prostu, dopiero w domu zaczął normalnie się zachowywać, zasnąl juz o 19 w 5 sekund jak Go do łózka polozylam, myslalam, ze wyjdę z siebie w tym parku, udenerwoalam się tylko, tak samo mój mąż, a potem mam wyrzuty ze krzyczę na Niego, a może miał zły dzień po prostu?!

Pierwsza!
Michu wlaśnie sie o 4 obudził ns cyca..od 21 nawet dobry czas ale... ale teraz, wcale mu sie nie zbiera na spanko-;(

No to jestem druga mały o 5 sie na jedzenie zerwał opierniczył 150 teraz leży i sobie gada, może jeszcze przyśnie. Cudnie już prawie od tygodnia mi śpi od 20 do 5 i potem jeszcze po jedzeniu dosypia albo sobie leży i gada. Tylko w dzień z drzemkami jest ciężko. Śpi mi tylko na spacerku.
Dobra Kuba jeszcze śpi:tak:.
A co do @ to ja Urodziłam 2. 06 a Pierwszej dostałam 3. 08 i drugiej 24.08 no dwie w miesiącu:wściekła/y: ta druga dopiero sie jakieś 3 dni temu skończyła. A macie jakieś sprawdzone sposoby na zanik pokarmu? Bo odkąd wróciłam ze szpitala czyli 5 >06 nie karmie piersią tylko butla bo młody strasznie płakał jak go miałam przystawiać wiec w szpitalu już go dokarmiali. chociaż w między czasie próbowałam przez ten pierwszy miesiąc ale nic z tego butla i koniec a pokarm mam do tej pory ;/
Wczoraj miałam tu napisać ale jak byłam w połowie to mały się obudził i już nie dokończyłam. Niunio dzisiaj skończył 3 miesiące :-D

reklama
druga :)

maly sukces. obudzil sie na jedzenie o 5, oczywiscie mega rozbudzony i skory do zabawy. poszlam sciagac i zostawilam go w lozeczku, pol godziny pogadal do kamerki az zaczal pokaszliwach do placzu - po chwili wchodze daje smoka a on bez placzu zaczyna zaypiac :-):-) chyba w koncu czai ze nie ma juz zasypiania na rekach!

Do góry