reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Witam

Wpadłam na chwile bo jestem nieprzytomna- wczoraj na egzaminie byłam i dostałam 5 ;D Niestety moja radosc nie trwała długo my do samochodu a tu zonk-nie chce zapalic. W warszawie zadnych znajomych masakra..grzeskowi padł telefon ja nie mialam za wiele na koncie...do 24 stalismy i malo nie plakalismy...w koncu zadzwonil do mnie szwagier i tak okrezkiem pomogł nam znajomy znajomego...ledwo dojechalismy do domu;/ poszłam spac po 4...o 6 maly oczy jak 5 zl i po spaniu;/ide chociaz na 15 minut oko zamknac bo akurat zasnal. Buziaki

Gratulacje 5tki!! i nie zazdroszczę przygody z autem :/

reklama
Hejo!

Wiecie co, chyba taki okres tych naszych dzieciaków, bo mojej też w nocy nie poznaję. Obudziła się koło 23.00 na cyca, potem chwilę po 0.00, no więc dałam jej smoka i zasnęła. Obudziła się o 2.00 tak głodna, że myślałam, że mi cycka wyrwie. Odbiłam ją, a ona nawet nie myślała o śnie. Smoczka jej wkładałam to ona rączką go wyjmowała i sobie go gryzła, albo wyrzucała. Po setnym wetknięciu go w buźkę, w końcu usnęła. Potem pobudka o 6.00. Na szczęście udało nam się potem pospać do 8.30.

Jeśli chodzi o kaszelki, to często dzieci kaszlą przez ten nadmiar śliny - to mi ostatnio powiedziała nasza pediatra. No, ale teraz też okres przeziębień, więc trzeba obserwować.

Dziś w nocy przyszedł na świat syn mojej siostry Filipek czyli....3 miesiace różnicy między naszymi synkami...Nie mogę się doczekać aż go zobacze choć tylko na zdjęciu..tak bardzo kocham i tęsknie za nimi. PoZDRAWIAM WAS

Gratulacje:-D moja siostra urodziła 5 miesięcy przede mną - też Filipka:-D

Witam

Wpadłam na chwile bo jestem nieprzytomna- wczoraj na egzaminie byłam i dostałam 5 ;D Niestety moja radosc nie trwała długo my do samochodu a tu zonk-nie chce zapalic. W warszawie zadnych znajomych masakra..grzeskowi padł telefon ja nie mialam za wiele na koncie...do 24 stalismy i malo nie plakalismy...w koncu zadzwonil do mnie szwagier i tak okrezkiem pomogł nam znajomy znajomego...ledwo dojechalismy do domu;/ poszłam spac po 4...o 6 maly oczy jak 5 zl i po spaniu;/ide chociaz na 15 minut oko zamknac bo akurat zasnal. Buziaki

Gratki za zdany egzamin! szkoda, że nie mogłaś napisać na forum, może udałoby mi się pomóc;-)

Poczytałam o tej Żyrafce - faktycznie fajna zabawka:-)

Addiena - no to fajnie, że z języczkiem oki. Pewnie przejdzie im niedługo;-)

witajcie wtorkowo

A mój synuś dziś odwrotnie.... zasnął wczoraj po 20-tej (zawsze tak ok. 22-giej) i spał do rana. Butlę dałam o 0.00 zanim poszłam spać, a potem rano przez sen ok. 6-tej. Księciunio obudził sie przed 8-mą!! Tak to może być - nie mam nic przeciwko temu!!!

Miłego dnia!!

mam sprint z myciem okien. ale to relaksuje!!! a sprint to dlatego, że mała spi a jak sie obudzi to będzie meta:)
niezapominajka- Gratki!!! i współczuje- złośliwość rzeczy martwych.
ja rano zostałam znokautowana przez Zuze- uderzyła mnie głową o wargę- normalnie spuchniętą mama, aż sie popłakałam- nie tyle z bólu ale z bezsilności, ona est nieznośna. chociaż już troche lepiej jest.
wracam do okien.

Widzę, ze nie tylko mój ma gorsze dni. Ja tez w nocy musiałam wstac na dodatkowe karmienie:dry: W dzień wiecej śpi....moze zwalcza tego wirusa który dopadł naszą rodzinę :baffled:

Pokasłuję i budzę małego :-( (tylko żeby on nie kaszlał)

Zdrówka, zdrówka, zdrówka dla Was i dzieci życzę, bo choroba w domu to masakra :baffled:

Z innych tematów.Czy któraś z Was czytała Deboragh Harkness- Księgę Dusz?? Dzisiaj wychodzi tom.3 -Wędrówka. Czytałam już w orginale, wiec polecam :-) (edit: właśnie przeczytałam, że przenieśli datę wydania na 02.10, a juz miałam iść do księgarni :wściekła/y:)

Ostatnia edycja:
Z ta zyrafka sophie to jest tak, ze ponoc nie tylko potrafi uspokoic zabkujacego delikwenta, ale takze na dlugo ziantersowac, wlasnie tymi roznymi czesciami.
Moj lubi wcinac rogi i walic w nia nogami, ze piszczy w calej chacie a mamusi gary spadaja i ciary przechodza :dry:

Ze smokami, my takze mielismy problem, bo nasz nauczony byl ssac smoczek od szpitalnej butelki, wiec mielismy caly wor tych smoczkow i zatyczek, wygladal jakby byl zakorkowany :dry:
Probowalam okragly, te wisienke i nic, byl ryk.
Potem zdecydowalam sie na ryzyko i kupulam w US smoczek, ktory uzywaja takze u wczesniakow w szpitalach- no i cud, nasz go zaaprobowal i z zakorkowanego bobasa stal sie trendy ;-)

U nas tez kupki, stekania nocne, na dodatek zaczyna sypiac w poprzek w naszym lozku :dry: glowe mi miedzy zebra a nogi w strone tatusia.
W lozeczku zaczynam sie troche bac, bo nauczyl sie juz ladnie rolowac i laduje i tak w naszym lozku :dry:
Nie wiem co robic, chyba zamkne te lozeczko dostawiane i bedzie spal juz sam :tak:

Daje tak do wiwatu, jak Wasze, wiec jesli jest to dlatego, bo zabkuje, to po tych cyrkach spodziewam sie conajmniej calego uzebienia od razu :baffled:

niezapominajka- gratulacje :tak:
paulinamaria- super :tak:
bablik- podziwiam, moj jak zasypia na 30min gora to nie mysle o pracy, tylko by usiasc na chwile :baffled: w konsekwencji okna mam w kolorze szarosci ;-)

Paulina gratulacje dla Ciebie i dla siostry :)

Niezapominajka super! Zdolna bestia z Ciebie :D

Bablik trzymaj sie. Moze to taki bunt i walka o Twoja uwage? Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.

Oficjalnie oswiadczam, ze poleglam w walce o przesypianie nocy. Walczylam dzielnie caly tydzien i odpuszczam. Tomek budzil sie od 1 mniej wiecej co godzine lub czesciej, za kazdym razem wtykalam smoka. Jakos zasypial (albo wypluwal i musialam wstac jeszcze raz). Chyba by sie juz przyzwyczail po tygodniu, jesli nie bylby glodny,a on dalej sie budzi. Wole wiec jednak zrobic butle i miec spokoj na 4 godziny niz wstawac co chwila zeby mu smoka dawac.
Postanowilam tez klasc go wczesniej spac. Wedlug karmien chodzil spac o 20, ale przez ostatnia godzine zawsze marudzil, caly czas na raczki ciagnal, w kapieli zamiast sie odprezyc to sie irytowal i tarl oczy. Teraz kapie go o 18.30, karmie o 19, 10 minutek kolysania i przytulania i odkladam do lozeczka ze smokiem i pieluszka. Usypia roznie. Raz lepiej raz gorzej, ale i tak znacznie lepiej niz w dzien. Wlasnie dostal smoka, jest spiacy a i tak miauczy jak marcujacy kot. Jakie macie sposoby na usypianie w dzien?

Dzięki dziewczyny;)
ja w dzien jak widze ze maly senny biore go na rece, mocno przytulam, daje smoka i wtulam jego buzie w swoje ramie, nastepnie wlczam rozstrojone radio zasuwam rolety-5minut i dziecka nie ma;) wazne zeby mial przy nosku pieluszke;)

Paulina gratulacje dla ciebie i twojej siostry!!!

Niezapominajka gratuluję 5 i współczuje przeżyć z autem

moje dziecię marudne dziś - wybudził się z drzemki za szybko i w efekcie był zmęczony, głodny i zły, ale ani jeść ani spać nie chciał, nawet w chuście po kilku minutach się denerwował
ujarzmiłam go jakieś 15 minut temu a darł się od 8.50:dry: śpi w chuście na głodnego...

reklama
Niespodzianka moj jak juz trze oczy w dzien to laduje w lozeczku i smok. Czesto nie chce i zaczyna sie ryk ale ja wychodze wracam za pare minut i znow daje i przykladam do buzi maskotke. Zazwyczaj zasnie w pol minuty wtedy.
Ja bede probowac teraz odzwyczajania od karmienia nocnego przez zmniejszanie miarek mleka az bedzie woda. A pozniej coraz mniej wody. Zobaczymy.

Do góry