reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej :)

My wczoraj trzecie szczepienie 5w1. Chyba ostatnie juz. Mały nawet nie zapłakał :tak:. Usnął jak zwykle ok. 22.00 i obudził się o 5.30 :szok::-) i póżniej znowu sen od 5.45 do 8.40 :-) ale jestem wyspana...i nie liczę raczej na powtórkę, bo ten sen zawdzięczamy pewnie bardziej szczepieniu...

Wczoraj zjedliśmy pierwsze jabłuszko i super!
Mam kilka pytań a propos kaszek i kleików, ale napiszę na odpowiednim wątku.

Ja w sumie też chętna na "warszawski" spacer :-)

Lecę, bo mały marudzi...:baffled:

Pozdrowienia cieplutkie dla Wszystkich!

reklama
Hejka :-)

melduje ,że zdjęcia jednak nie wpłynęły na mój sen :-)

noc przespana do 5 a potem harce ,aż tatuś się zdenerwował ,wyrzucił dziecię do łóżeczka , włączył karuzelke i nakazał spać :tak:o dziwo dziecię posłuchało i zasnęło :szok:

a ja uwazzzam ze lezaczek jest niezbedny...u nas sprawdzil sie u corki i teraz tez sie sprawdza. A rafal go lubi,czuje sie w nim bezpiecznie,uspokaja sie. Dla mnie to sprzet numer jeden. Wazniejszy od maty

u nas to samo , ba nawet czasem leżaczek lepszy niż rączki :-D

Rysica mnie też nie ma na zamkniętym, ale ja to chyba za młoda stażem wg regulaminu :-p
mnie też nie ma i chyba też nie spełniam zasad :tak:

piję sobie kawke i planuje dzień , a nic mi się nie chce :-( dobrze ,że pogoda ładna :-)

macie taka produkcje ze maaaaasakra

wczoraj czytalam ale nie odpisalam, bo juz czasu nie bylo,

zdjecia paskudne wisialy tez w sieci niedlugo po katastrofie ...

Josie szatka przykrywa sie dziecie jak polewaja woda, i czasami jest ze kupuja chrzestni a ja no nie mam takiej tradycji

dzieczyny z Krakowa to kiedy nasz spacerek :):) ?? albo moze spotkamy sie u ktorejs :) ja moge Was ugoscic moze nie mam domu z ogrodkiem ale mysle ze sie zmiescimy :):)

a co do lezaczka mamy ten broght stars z wibracjami i o ile lubo w nim lezec i sie bawic bo dowiesilam dodatkowe zabawki o tyle spac w nim za chiny nie spi... na niego takie cos nie dziala

Aylin super sukienka :)

Sunshine moj tez uwielbia bananowa :D cudna dziewuszka z Twojej cory

ja bym chciala zrezygnowac ze smoka ale w dzien nie da rady w nocy nie potrzebuje chyba ze wybudzi sie gdzies nad ranem to wtedy mu wpakuje do buziola i spi dalej

dzisiaj nocka dziwna i nie wiem dlaczego ... wczoraj go nie wykapalismy bo wymienial moj chlodnice na wsi i bylismy tam prawie do 21 no zasnal jak wracalismy i nie chcialam go juz rozbudzac bo pewnie by byl ryk, dostal tylko butle i obudzil sie przed 5 ... smoczek nic woda nic i dopiero mleko i zasnal i znowu pobudka o 7 wtedy dalam smoka i wlaczylam szum i zasnal i spal do 8:30 ... niektore z Was pisza o pobudkach co dwie godziny ja Wam mega wspolczuje bo chyba by zeswirowala ja juz mam dosc po dzisiejsszej nocy :|

Hmmm czy ma ktoras z was przepis na szybkie ciasta z sliwkami bądź z gruszkami??

Tak mnie coś naszlo.... W ogóle coś za mną chodzi a nie mogę zlokalizować co :)

2,5 szkl maki wymieszac z 2 lyzeczkami proszku do pieczenia. Rozpuscic kostke masla i wystudzic. Ubic 4 jajka, dodac szkl cukru i cukier waniliowy, poubijac dodac make i te maslo wystudzone.calosc na blache na wierzch owoce. Moga byc kazde a ciasto szybkie i zawsze pyszne!!

Dziewczyny kiedys cos pisalyscie o takim wygieciu w banana. Czy jak posadzicie swoje dziecie na kolanach to maja proste plecki? Bo moja ma wciety jeden boczek i wlasnie tak krzywo w banana siedzi a w druga strone tak sie nie wygnie, tak samo w lezaczku. Wczesniej tak nie miala. nie wiem czy powinnam sie martwic.

Hejo :-D

Moje dziecko tak zaczęło ostatnio piszczeć, że jak leży koło mnie to mi uszy pękają!!:baffled:

A na mnie te zdjecia jakoś nie zrobiły wrażenia... Widocznie jakaś dziwna jestem.
Ten w trumnie to Kaczyński?

Na mnie też nie zrobiły, a w nocy śniło mi się, że męża babcia zmarła:szok: a najgorsze jest to, że śniło mi się też, że zadzwoniła do mnie kuzynka, która dawno się nie odzywała i właśnie przed chwilą miałam od niej telefon:baffled:
Mi się wydaje, że to Kaczyński.

Hej :)

My wczoraj trzecie szczepienie 5w1. Chyba ostatnie juz. Mały nawet nie zapłakał :tak:. Usnął jak zwykle ok. 22.00 i obudził się o 5.30 :szok::-) i póżniej znowu sen od 5.45 do 8.40 :-) ale jestem wyspana...i nie liczę raczej na powtórkę, bo ten sen zawdzięczamy pewnie bardziej szczepieniu...

Wczoraj zjedliśmy pierwsze jabłuszko i super!
Mam kilka pytań a propos kaszek i kleików, ale napiszę na odpowiednim wątku.

Ja w sumie też chętna na "warszawski" spacer :-)

Lecę, bo mały marudzi...:baffled:

Pozdrowienia cieplutkie dla Wszystkich!

a z jakiej części Wawy jesteś?

A u nas noc masakra!! OD 1 do 3 Szymkowi znó śnił się Łip Łip i Hip Hip, czyli Marsjanie z Ulicy Sezamkowej, któych on nie lubił, i ryk był jak miał ROK, do tej pory ich pamięta, chociaż ich już 3 lata nie widział w TV... A o 3 jak się rozpłaka ł, to obudził Monikę! I ona isę kręciła, wierciła, usnąć nie mogła, w końcu o 4:30 usnęła, to ją mąż obudził przekręcając się na bok ! Tzn nie jego wina, że ona lekko spała i ją dźwięk szeleszczącej pościeli obudził... Poważnie się zastanawiam, czy się od niej nie wyprowadzić z pokoju do salonu, bo nie pierwszy raz ją szelest pościeli obudził..........

Kto śpi w innym pokoju niż dziecko i jak to się sprawdza??

Claudette, Josie ja też do pewnego czasu uważałam leżaczek za kasę wywaloną w błoto ale teraz z niego korzystamy, podczas karmienia, bo krzesło do karmienia jest tylko na siedząco więc jeszcze się nie nadaje. No i czasem młodego zaczęłam usypiać w leżaczku, szczególnie dobrze mu sie tam spało jak miał katar:tak: Myślę, że dopóki on nie osiągnie 18kg znajdę jeszcze parę zastosowań tego sprzętu...

Noc po oglądaniu zdjęć LUZ. Wstawałam do młodego tylko 3 razy... Kurde on jak nie przestanie jeść w nocy to za miesiąc osiągnie 10kg:szok: a mnie wykończy... Muszę coś z tym zrobić ale nie mam pomysłu co. HELP?

Pamka - to dobrze, ze po oglądaniu fotek nie imałaś koszmarów w nocy... ja się jeszcze zastanawiam....
A co do jedzenia w nocy - nie wiem, może smokiem zatkać, albo dać pić? Podobno jak dziecko dostanie picie i zaśnie, i tak kikka razy, to przestaje się budzić na to picie bo "uważa" że nie warto...

Pamka, ale u nas głównie jest krzyk w leżaku, ona po prostu nie lubi w nim siedzieć.. Wije się, próbuje przekręcać na boki i wyskoczyć :sorry2:

Nauczyła się! W końcu podciąga się z leżenia :-D

Daj czas leżaczkowi :)

i gratki nowej umiejętności!

Dziewczyny kiedys cos pisalyscie o takim wygieciu w banana. Czy jak posadzicie swoje dziecie na kolanach to maja proste plecki? Bo moja ma wciety jeden boczek i wlasnie tak krzywo w banana siedzi a w druga strone tak sie nie wygnie, tak samo w lezaczku. Wczesniej tak nie miala. nie wiem czy powinnam sie martwic.

Ja bym jej bie sadzała... To znaczy, że jest za wcześnie jak się tak wygina siedząc...
Hejo :-D

Moje dziecko tak zaczęło ostatnio piszczeć, że jak leży koło mnie to mi uszy pękają!!:baffled:

Na mnie też nie zrobiły, a w nocy śniło mi się, że męża babcia zmarła:szok: a najgorsze jest to, że śniło mi się też, że zadzwoniła do mnie kuzynka, która dawno się nie odzywała i właśnie przed chwilą miałam od niej telefon:baffled:
Mi się wydaje, że to Kaczyński.

a z jakiej części Wawy jesteś?

Moja zaczęła krzyczeć, z radości, do zabawek, akurat dziś rano.. też głośno!

2,5 szkl maki wymieszac z 2 lyzeczkami proszku do pieczenia. Rozpuscic kostke masla i wystudzic. Ubic 4 jajka, dodac szkl cukru i cukier waniliowy, poubijac dodac make i te maslo wystudzone.calosc na blache na wierzch owoce. Moga byc kazde a ciasto szybkie i zawsze pyszne!!

dziękuje bardzo - na jakiej tem. pieczesz??

młodak - tez przepis poproszę :)

Asik, dzięki za przepis. Może uda się wykorzystać na dniach! i chyba rzeczywiscie za wcześnie na siadanie. Mój mały też się trochę wygina w leżaczku...niestety...bo leżaczek chyba też powinien być już dla dzieci siedziących tak naprawdę...a teraz mata, mata, mata...

Muńka, Ursynów :)

reklama
Moja zaczęła krzyczeć, z radości, do zabawek, akurat dziś rano.. też głośno!

Współczuję nocki. Moja też między innymi na widok zabawek, kamery, aparatu, telefonu:-D

hatszept - to tam, gdzie AVO, ja na dolnym Mokotowie, więc też niedaleko. u AVO póki co przeziębienie. Ja się umówiłam z MsMickey na piątek, ale jadę do niej na Ursus, może się przyłączysz?

Ostatnia edycja:
Do góry