Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dorwalam w tkmaxx super butki dla jaska na jesien, pelne, mieciutkie skorzane na rzep z miekka gumowa podeszwa:-) i ogladalam w decathlonie te miekkie dla dzieci i wygladaja naprawde sensownie no ale my juz mamy elefanten
Buty baby light skóra DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon
zaza moja okazyjnie wciąga np. mleko owsiane z płatkami cheeriosA teraz wynalazłam to: Deser z płatkami cheerios
Walczymy z goraczka!!!! rano sie obudzila i bylo 37,2 po odebraniu od opiekunki 38,5 i nie spada :-no:
Pamietam, ze mowilyscie, ze paracetamol na zmiane z ibupforenem ale co ile godzin i czy 2,5ml czy 5ml.
To nasza pierwsza goraczka i nie wiem co robic![]()

zaza wspolczuje zamieszania z chrztem :/ dziwne ze nie zaprosili was dzien wczesniej do kosciola na probe, bo u nas tak bylo i ksiadz wszytsko wyjasnil co kto ma robic i kiedy.
Jasiek biega za raczki jak szalony. i stoi, ale jak sie zorientuje ze stoi sam to zaraz pada na pupe, jakby sie bal. z tym chodzeniem tez mysle ze by dal rade sam ale sie boi. jak go trzymam za rece to tak luzno jakbym wcale nie trzymala. no ale dam mu czas![]()
ostatnio D mu wsadził w rączkę pomadkę NIvejkę i tak sobie szedł sam, bo myslała, że trzyma D za palca
OMG :/ sytuacja nie do pozazdroszczeniaeh i gdybym jeszcze za to płaciła to mogłabym cos ustalić. A tak - robia na gwarancji, mają pretensje bo niby dlaczego ja pisze pisma ponaglające a ściana wygląda podobnie do tej. Tylko u mnie są w tym staie całe 2 ściany:
Zobacz załącznik 569574
wiec wczoraj była jedna awantura - i pomogło - pytanie co bedzie dziś....
o mamo!Jak co rano zaworze Aurelke do opiekunki po drodze musze podjechac pod mega stroma gore i prze zakretem zerkam w lusterko wsteczne i widze, ze mloda zasnela(nigdy jej sie to nie zdarzylo) katem oka widze, ze cos z prawej strony wchodzi na ulice, patrze a to SARNA wbiegla mi przed maske
po hamulach, reczny, i dobrze, ze nikt za nami nie jechal! Dobrze, ze zdazylam......
dobrze, że udało ci się opanować sytuację!!! oj współczuję takiego stresu...dostawał kwadraciki z tym mięskiem z gerbera ale mu nie podchodziło za bardzo, dzisiaj dostanie suchy chleb w kwadracikach i kostkę z ogórkazaza a probowalas mu pokroic w kwadraciki? bo moj na drugie sniadanie musi koniecznie miec wlasnie kwadraciki z szynka (dzis byl tylko ser to nie chcial tknac, i tylko krzyczal am ammusialam biec do sklepu po szynke
) i zjada tak czasem nawet dwie kromki. smaruje maslem i ta szynka sie tak przykleja do masla ze nie odpada. tylko nie wiem czy mozecie maslo jesc...
w takim razie trzymam kciuki za powodzenie misji!!!! &&&&&&&&&&&&&&Od dzis wprowadzam rewolucjeMlody bedzie dostawal obiad w kawalkach i sam jadl. Juz wystarczy naklaniania, zabawiania i wciskania papek czy sloiczkow. Mam normalnie mentalnosc mojej babci i jakbym mogla to bym z lyzeczka ganiala :/ Sama sie przy tym mecze psychicznie bo np mlody zaciska usta i nie chce, a mnie sie wydaje, ze za malo zjadl (a kim ja jestem zeby o tym decydowac ;-))Inaf
Bedzie jadl ile chce, a jak bedzie glodny to da znac (chyba)
Witam, ja rano wyprawiłam babcię z młodym na spacer i poszłam z brackim w końcu skończyć porządek w piwnicy, bo po ostatnim zawaleniu regału nikt tam nie schodził![]()

ale czad!!! sam sobie pieluskzi wynosi? hmm czasami ma wrażenie, że moje dziecko z rozwojem intelektualnym jest daleko w tylekupki wciaz na nocnik ale zdarzy sie do pieluchy jak nie zrozumiem jego przeslania ze walenie w drzwi wc to kupamoglby zaczac kupa mowic i byloby z gorki ... wynosi po sobie pieluszke do smieci
te czyste tez czasem chce
caluje wszystko co spotka nawet kaloryfer i inne dziwne rzeczy ...
to nie wiem jak ja to przeczytałam, że mi się zwidziało, że poprawa w nockachzaza u mnie te nocki raczej są nieprzespane :--
-( już nie pamiętam kiedy ja ostatnio całą noc przespałam :-
-(
co do kanapek dla małej ja tak samo jak josie kroję w kwadraciki i mała sobie sama je
nasz też sam nie zasypia, jak nie uśnie przy butli to ja go bujam na rękach, a D wsadza w ten stary mały fotelik i kołyszeKasieńka zazdraszczam zasypiania Nikosia, ja to nie wiem jak oduczyć małą od zasypiania na rękach :--
-(
zasypia momentalnie
teraz to już chyba za późno, ale ja zawsze używam balsamu brązującego Sopot z Ziaji jest silniejszy niż inne balsamy, ale słabszy od samoopolacza, nie zostawia smug, ale trzeba go tak przez kilka dni codziennie używać, żeby był efektBaby możecie polecić jakiś sprawdzony i niedrogi samoopalacz? Ja się kompletnie nie znam, nie używałam ever, bo jakoś nie mogę się przekonaćAle wyjścia nie mam - w sobotę ślub siostry M. i jakoś trza wyglądać, solarium już nic nie da.
Zależy mi żeby się dziad dobrze rozsmarowywał i dawał w miarę naturalny efekt (możliwe to w ogóle?)
Czy jeden samoopalacz może być do ciała i twarzy?![]()
ale superowo!!! lubię takie spontanicze, zwariowane akcje!!!to nie był przypadek. Poprosił, żebym wysłała mu miejscówkę, jak znajdę, ale nie powiedział, że tez w tym czasie wybierają się nad morze. Poza tym to jest naprawdę mega zakręcona rodzina i kuzyn potrafi nie kontaktować się ze mną przez kilka lat i nagle zadzwonić, żeby mnie usłyszećDlatego też jakoś nie wierzyłam, że zorganizuje im wyjazd tam, gdzie my :-) i przez to, że go znam, to uwierzę tak dokońca jak go tam zobaczę!!!! hehehe :-)
Moja tez jeszcze ma mleczne posiłki, choć zauważyłam, że powoli rezygnuje chyba z kaszy na 2 śniadanie. Wcześniej je mleko i kanapkę.
i prawidłowoJeszcze musze tylko Kubę położyć, obudzić męża do pracy i wieczór dla siebie, postanowiłam, ze leże i nic nie robię a nie jak zawsze sobie cos znajdę a to prasowanie, a to kurze, a ro robienie porządków w szafkach, dzisiaj nic nie robię tylko zafunduje sobie długa kąpielRano znowu do przedszkola ale te trzy godziny bez Kuby są mi potrzebne :-)
a te 3 godzinki to ci się należą! ponoć kiepsko, nie chciał jeśc tego mleka, teściowa ponoć poczekała, aż zmiękną, ale nic to nie dało...i jak poszło z płatkami? masz jakieś specjalne dla maluszków? u nas też mleko jest wciąż posiłkiem-rano i wieczorem z kleikiem
bo by ci było za dobrze ;-)Zazdroszcze zasypiania, w sumie u mnie każde dziecko któego pilnowałam zasypiało samo tylko to moje![]()
dziękuję za tą jakże cenną informacjęJa mojemu kupiłam płatki z bobovity.
Zobacz załącznik 569694
i jak tam Aurelka? udało się zbić gorączkęWalczymy z goraczka!!!! rano sie obudzila i bylo 37,2 po odebraniu od opiekunki 38,5 i nie spada :-no:
Pamietam, ze mowilyscie, ze paracetamol na zmiane z ibupforenem ale co ile godzin i czy 2,5ml czy 5ml.
To nasza pierwsza goraczka i nie wiem co robic![]()