• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Czy będzie z tego ciąża ?

Sylwia9006

Aktywna w BB
Dziewczyny czy może miałyście tak, że testy wychodziły Wam negatywne a później lekarz stwierdził jednak ciążę?
Testowałam przed i w terminie okresu, jednak 3 testy były negatywne. Okres spóźnia mi się 2 tygodnie a do wizyty u ginekologa został tydzień. Nie testuję żeby się znowu nie rozczarować, ale miłą wiadomością byłoby jednak jakby się udało ☺️

reklama
Dziewczyny czy może miałyście tak, że testy wychodziły Wam negatywne a później lekarz stwierdził jednak ciążę?
Testowałam przed i w terminie okresu, jednak 3 testy były negatywne. Okres spóźnia mi się 2 tygodnie a do wizyty u ginekologa został tydzień. Nie testuję żeby się znowu nie rozczarować, ale miłą wiadomością byłoby jednak jakby się udało ☺️
No jak nie testujesz, to zawsze możesz się zaskoczyć, ale ja jednak bym przetestowała, skoro to już tyle opóźnienia 🤷‍♀️

A jak ginekolog jeszcze nic nie będzie widział? Lepiej zrobić test albo betę.

Wiele nadziei pokładałam w tym cyklu, nawet przed pierwszym testem muskam różne objawy ciążowe a wyszedł negatywny. Nawet wizytę zapisałam później żeby juz było coś widać

Wiele nadziei pokładałam w tym cyklu, nawet przed pierwszym testem muskam różne objawy ciążowe a wyszedł negatywny. Nawet wizytę zapisałam później żeby juz było coś widać

reklama
Akurat z objawami PMS się nie borykam.
Ale brak okresu równa się przesunięciem wszystkiego w czasie
Tak, dlatego realnie Ci przedstawiamy, że nawet jeżeli jesteś w ciąży to pójście w ciemno na USG może nic nie wskazać. Boisz się rozczarowania i nie robisz testu ciążowego, ale na kozetce nie będzie Ci przykro jak nic nie zobaczysz?
Dodatkowo każda staraczka doświadcza przyglądaniu się sobie z wielką dokładnością. Objawy, które dla Ciebie kiedyś były niewidoczne, teraz nagle są, bo dopisujesz je potencjalnej ciąży. A przesunięcie miesiączki może być z wielu powodów, nie tylko ciąży.
Na USG najlepiej iść wtedy, kiedy już będzie pewność że jest zarodek i powinno być serduszko, czyli 6-7 tydzień. W 4 tygodniu zarodek jest tak mały, że nawet lekarz może go nie znaleźć na obrazie USG. Endometrium wygląda tak samo przed okresem, jak i po zagnieżdżeniu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry