reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dolegliwości

hejka ja z wrzesniowek :D czop odchodzic moze na 2 tygodnie przed; bole plecow hmm niestety juz bedzie bolalo i sikac sie bedzie co chwile; jedno co moge wam poradzic; jak dostaniecie skurczy zmiencie pozycje - lezalas zacznij chodzic itp; jesli skurcze nie miną to znaczy ze juz; przewaznie mijają; pozatym wezcie cieply prysznic i lejcie wode na brzuch i dol plecow; i nie ma co jechac do szpitala jesli skurcze nie są regularne co 10-15 minut zalezy jak daleko macie szpital; ja bylam na 3 dzien po terminie bo mialam sluz podbarwiony krwią i po badaniach na 2 dzien wyszlam do domu; pamietajcie ze poród wywoluja 10 dni po terminie i nie ma co siedziec w szpitalu tak dlugo i czekac; lepiej sobie siedziec w domu; u mnie wywolywali 11 dzien po a urodzilam na 12 dzien; kroplowka przewaznie pomaga w rozwarciu i skurczach ale u polowy kobiet nie skutkuje i rodzi sie na drugi dzien samoistnie :) zycze wam szczesliwych porodow

reklama
o matko,DZIKUSKO,to aż 10 dni po terminie się czeka aby wywołali poród? normalnie mnie załamałaś.to ja sobie chyba jeszcze pochodze w tej ciąży.

No to pochodzimy wszystkie jak slonice :-D

Ja sie wczoraj dowiedzialam ze jak bede po terminie i bede stekac to moga wywolywac wczesniej niz 10-14 dni....dlatego jak co to skorzystam z tej rady :cool2: .

A tak na boczku, to znowu mnie szarpie na sprzatanie, mam ochote strych posprzatac-hehe :-D

Czesc dziewczynki, ja dzisiaj jakas bez zycia... dopiero wstalam i nic mi sie nie chce, Paulina, skad ty masz tale sily w sobie, ze ciagle cos robisz??? aha! i jak poszlo wczoraj z mezusiem? Mala Mi, zaloze sie ze moja tesciowa bije na leb twoich telefonujacych... ostatnio powiedziala ze mala ma sie urodzic miedzy 10 a 15 bo ona ma od 20 urlop i nie moze jej sie zmarnowac!, a wczoraj powiedziala ze nie pozwoli na to, ze´by dziecko nas sterroryzowalo i niemoge karmic na zawolanie- ta sa rady doswiadczonej matki, oczywiscie, ktore moge uszanowac albo nie.... i tak codziennie cos nowego wymysla...kur.... co to za matka jakby niedala cycusia glodnemu dziecku??? aha! i 1,5 mcznemu dziecku juz sie powinno dawac przetarte jabluszko.... ja naprawde nie odbieram telefonow jak widze ze to ona!
.... u nas wywoluja po 14 dniach, chyba ze przypalisz glupa, ze jestes wykonczona psychichnie, to po 10 mozesz poprosic... ale nie mysle, ze bedzie z nami tak zle, dziewczynki, a narazie cieszmy sie ze nasze malenstwa dobrze sie czuja w srodeczku:)

Milego Dnia dziewczynki, kolejna nocka krocej do terminu....

Justysiu, Tobie i Malej_Mi to powinni lekarze na recepte przypisywac sanatorium w tropikach, aby odpoczac od tego typu gadek...dzieki Bogu moja tesciowa taka nie jest, i ze wie ze jak powie za duzo to ja zjade ja :cool2: .

Trzymajcie sie kobitki, to juz blizej konca niz poczatku ;-)

a co do mej sily i faceta to opisalam na "pogawedkach"

jestem w 38tyg.ciazy.biodra i krzyze,i kregoslup mnie bola jak leze(przewaznie w nocy jak sie przewracam;/)i mam w tym tyg.skurcze nog(zwlaszcza uda;/)czesto ide oddac mocz a to dlatego,ze mam ucick macicy na p[echerz moczowy;/.wystarczy ze napije sie lyczka wody to za 10 minut chce mi sie siusiac.hehe.i od 16 czuje sie zmeczona,spiaca...tez tak macie?

reklama
Becik przyzwyczaj sie...:-) a na skurcze proponuje zazywac magnez, a przespac sie w ciagu dnia tez nie zaszkodzi... za kilka tygodni bedziemy prosily o taka drzemke!
Paulinko jakbym powiedziala cos nietak do mojej to ona zaraz by lamentowala, ze jej synka obracam przeciwko niej(bzdura!) i nic mi nie mozna powiedziec, a ona tylko dobrze chciala doradzic.... obrazilaby sie, obrobila mi d... w calej rodzinie... a po 2 tygodniach zadzwonilaby jakby nigdy nic... juz to przerabialam tyle razy..... Zazdroszcze Ci ja jakos niemam odwagi jej powiedziec zeby sie odwalila...

Do góry