reklama

Drożność jajowodów

MalaMiMi

Zaciekawiona BB
Dziewczyny!!! Czy któraś z Was miała badana drożność jajowodów że znieczuleniem szyjki macicy? Tak chcą mi zrobić, nie dopytalam pielegniarki o szczegóły, ale nigdy nie spotkałam się z takim znieczuleniem miejscowym. Trochę się boje, bo po co się znieczulać jak można bez ;-)

reklama
Zapytaj sie cxy jest obowiazkowe znieczulenie. Rozne chodza opinie w kwestii bólu. Ja mialam robione bex znieczulenia. Godzine przed tabletka przeciwbólową i rozkurczona i starczyło. Jajowody drozne, nie wiem jak sytuacja by wygladala gdyby nie były drozne

Tylko widzisz. Oni chcą znieczulić szyjkę macicy, żeby nie bolało przy wkładaniu cewnika. To boli ??? Jeśli chodzi o ból jajowodów to kazali wziąć tabletkę przeciwbólowa.

Cześć, miałam takie znieczulenie przy usuwaniu nadżerki. Nic przyjemnego, ale nie jest to jakiś wielki ból. Porównywalny z przejściem cewnika... - to zresztą był dla mnie najgorszy moment badania drożności.

Zapytaj sie cxy jest obowiazkowe znieczulenie. Rozne chodza opinie w kwestii bólu. Ja mialam robione bex znieczulenia. Godzine przed tabletka przeciwbólową i rozkurczona i starczyło. Jajowody drozne, nie wiem jak sytuacja by wygladala gdyby nie były drozne
Gdyby nie były drożne jak w moim przypadku dostałabyś skierowanie na histeroskopie gdzie w znieczuleniu ogólnym by je udrożniono.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry