reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ESTRADIO / PROGESTERON

Ogólnie oczywiście to jest Twoja wola i możesz po prostu uprawiać regularnie seks i liczyć, że kiedyś może będzie z tego ciąża. Ale musisz się liczyć też z tym, że jeżeli faktycznie wszystko macie tam przebadane i żadne nawet immunologiczne leki/sczepienia nie wchodzą w grę (poniżej wklejam listę) to, że tej ciąży nigdy nie będzie.
Bo jest też coś takie jak niepłodność idiopatyczna - i znam dwie takie pary i za każdym razem jedyną drogą by być rodzicami było in vitro. I nie, głowa nic tu nie zmieniła, bo te pary mają już dzieci, nie planują więcej ale nadal nie używają jednak zabezpieczeń i ciąż z tego naturalnych nie ma. Pytanie czy jesteś - jesteście na to gotowi. Szczególnie, że teraz in vitro jest w programie rządowym i koszty, w porównaniu z tym co było są naprawdę niewielkie

31.jpg

reklama
Nie chce in vitro jak mogę naturalnie.
Widocznie nie możesz jak przez 6 lat nie było ciąży.
Masz program rządowy który daje wam możliwość posiadanie dziecka ,jak naturalnie przez 6 lat go nie masz.
Ja staram się rok i 2 lub 3 biochemy za sobą.
Czeka mnie kilka badań jeszcze.
Czy skorzystamy z in vitro nie wiem ale nie zarzekam się,że nie bo to może być nasza ostatnia deska nadzieji .Mam dwoje dzieci i widzisz jakoś trzeciego nie udaje się mieć.

Ja mam trójkę dzieci i staramy się o jeszcze jedno od pół roku i też nie wychodzi. Teoria że dziecko rozluźni głowę nie działa bo mam swoich gromadkę 😆 Jakaś przyczyna musi być że nie ma tego dziecka tyle lat. Ja bym celowała w in vitro po takim długim czasie niepowodzeń. Oczywiście najpierw drożność (chyba że była robiona) i badanie nasienia jeśli nie było.

Do góry