reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gdzie jeździcie na wakacje z dziećmi – Polska czy zagranica?

aniaslu

red. nacz. babyboom.pl, psycholog, admin
Członek załogi
Miasto
Warszawa
Widzę, że część z Was już jest po pierwszych wyjazdach z maluszkami, a inne planują wakacje – i pomyślałam, że warto zebrać w jednym miejscu nasze doświadczenia i pomysły ✈️🏖

Dokąd najlepiej jechać z małym dzieckiem – nad polskie morze, w góry, a może od razu za granicę?
Jakie miejsca się u Was sprawdziły, a które totalnie nie?
Jakie macie patenty na podróż (samochodem, samolotem, pociągiem)?
Podrzućcie swoje sprawdzone kierunki, noclegi przyjazne dzieciom i wszelkie rady – może pomożemy sobie nawzajem 🌞👶

My przez lata jeździliśmy z dziećmi do Białogóry, zresztą dwa lata z rzędu spotykali się tam rodzice związani z babyboom.pl, o matko, co to była za impreza ;) Tylko wtedy to była mała, nadmorska miejscowość. Dzisiaj zmieniła swój wizerunek, ale myślę, że nadal może być fajną wakacyjną bazą dla rodziców z dziećmi :) A może któraś z Was zna Białogórę i ma bardziej aktualne wieści.

reklama
Tylko wlochy 💚❤️
Ze wszystkich typow noclegowych jakie probowalismy, dla nas i dzieciakow zawsze najlepiej sprawdzaja sie apartemanty - nie hotele, nie campingi.
Ceny sa przystepne a apartament prywatny zawsze bedzie wiekszy, przestronniejszy i wygodniejszy niz pokoj hotelowy.
Polecam AirBnb

My już kolejny rok nad nasze polskie morze. Mamy tam 5h drogi i czwórkę dzieci na pokładzie, ale powiem szczerze , że dużo lepiej nam teraz wychodzi droga z czwórką niż kiedyś z jednym ;) zawsze wybieramy jakiś domek , a pogoda nam zwykle dopisuje. Zdarzyło nam się i być gdzieś za granicą na all inclusive, ale ja jednak wolę polskie morze ;)

Chętnie tu przycupnę, żeby poczytac Wasze wskazówki.

My jedziemy pierwszy raz z dziećmi 2lata i 3,5roku i również postawilismy na Bałtyk:)

Z mojego doświadczenia mogę napisać że nie ważne gdzie pojedziemy na wakacje a ważne żeby były dzieci w zbliżonym wieku do córki - wtedy i my odpoczniemy i córka zadowolona, że ma się z kim bawić :)

reklama
Ja jestem team zagranica i podróże samolotem.
Rok temu mieliśmy 2 x wakacje. Jedne samolotem, lot ok.3h w wieku 8 miesięcy i wspominam super. Nie spał ani chwili mimo, że była 22 i już dawno powinien spać, ale zaczepiał wszystkich dookoła, stewardessy, jakaś obca babcie za nim, ludzie pytali jak wychować tak pogodne dziecko. Cały samolot pełen ludzi z dziećmi albo starszych osób, więc nikt się nie martwił co jak moje dziecko będzie płakać, wszyscy byli wyrozumiali.
Za to podróż samochodem 3h w wieku 10 miesięcy tragedia. 1,5 h drzemki, a później płacz cały czas i bycie animatorka na tylnym siedzeniu.
W tym roku również lot samolotem i również zagranica, ale myślę że może być trochę trudniej w wieku prawie 2 lat niż rok temu ;)

Do góry