• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Granica nagości

Cześć! temat nagości wciąż budzi kontrowersje. Szczególnie jeśli chodzi o podejście do niej rodziców. Oswajać dzieci z nagością czy nie? Jak to jest z dorosłymi, nastolatkami, wstydliwie zakrywać się pod prysznicem czy traktować nagość jak coś naturalnego? oczywiście jesli ktoś zobaczy przypadkiem czy zobaczycie wy.. i w ogóle, czy dorosła córka, moze widziać nagiej mamy, a syn ojca? np w saunie, Czytałam ze nagosc rodziców może być traktowane jako obiektem seksualnym? ale to kiedy syn zobaczy nagiej mamy czy córka taty czy to prawda? czy ktoraś z was miała jakieś podobnego przypadki? czy były jakies krzyki nawet jak czytalam traumy?

reklama
Ja się czasami kapie z moja czterolatka i nie uważam, tego za coś złego.
Nie latam nago po domu, bo po prostu nie lubię. Ale jak się przebieram to póki co robie to przy dzieciach.
Jak będą starsze to je nauczę, ze nagość to sprawa prywatna i raczej nie lata się z obnażonymi narządami gdzie popadnie.
W innych domach może i jest inaczej ale ja akurat nie czuje przymusu oglądania innych nago. Owszem, jak się człowiek przebiera to nie robię z tego problemu. Ale nie mam ochoty żeby mi jedno z drugim latało gole po domu. Sama tez tego nie robię.

Przy młodszym nadal się rozbieram. Starsza córka ok 6 roku życia zaczęła przejawiać wstyd i uznałam to za odpowiedni moment nie wpuszczania jej już do łazienki kiedy biorę prysznic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry