Milkchocolate
Fanka BB :)
Bo to działa system i oblicza tak mniej wiecej. To są algorytmy na każdej stronie inne stąd rozbieżność. A tak naprawdę dużo czynników na to wpływa..Dziewczyny, tak sobie z ciekawości weszłam na kalkulatory porodu na necie i nie ogarniam dlaczego na różnych kalkulatorach wychodzą mi różne terminy porodu..od 27 grudnia do 31 grudnia..Dlaczego tak?
Ostatnia miesiączka była 23 marca..miesiączki były regularne co 28 dni..
Wiadomo z wyliczeń wychodzi 30 grudzień ale dlaczego taka jest rozbieżność w tych kalkulatorach
Na usg będzie zawsze rozbieżnośc bo to zależy od lekarza jak zmierzyć dzidzię. Każdy mm się liczy
Jeśli miało się regularne cykle to prawidłowy termin wylicza się on+7
Ja mam brata 8lat i siostrę 6. Ma syna w wieku mojej córki (4Ce starszy) to z siostrą jeszcze o dzieciach pogadam. Z bratem kontakt zerowy.. ale z siostrą przyjaciółka nie byłam i nigdy nie będę.A ja ze swoim 10 lat starszym bratem złapałam kontakt po liceum i teraz najlepiej się z nim dogaduje z tym 8 lat starszym podobnie z tym ze oni mieli zawsze takie bardzo opiekuńcze podejście do mnie (mama kiedy tylko mogła wciskała mnie im pod opiekę . Natomiast młodszy ode mnie o 5 lat wiecznie był dla mnie za przeproszeniem „wrzodem na tyłku”. Chodził za mną krok w krok, ja chciałam z koleżankami a on ze mną uciekałam, on mnie gonił i płakał heh nienawidziłam go wtedy ale teraz jest moim malutkim braciszkiem i kontakt mamy całkiem całkiem. Kwestia charakterów i po części wychowania tak sądzę. My musieliśmy się sobą opiekować i tak zostało do tej pory.
Dlatego zdecydowalismy że chcemy żeby różnica była mała.. będzie niecałe 2 lata
U mnie druga ciąża również dużo dużo spokojniejsza! Czuję się trochę jakbym sobie Ją przedluzyla. Fakt że czuje się inaczej, ale jakoś tak ..wiem czego się spodziewać może nie googlowalam ale do lekarza miałam miliard pytań i każdy jakiś nowy objaw kłucie lekki ból to strach..A to ja przeciwnie, w pierwszej ciąży googlowałam dosłownie wszystko, pamiętam że nawet sprawdzałam, czy wolno mi jeść winogrona To w drugiej mam totalny luz pod tym względem, bo wiem już, co można, a czego nie. I że tych „nie” jest w prawidłowej ciąży znacznie mniej, niż by się wydawało
Dziewczyny pytanie z innej beczki: Czy któraś bierze Femibion1? Od którego tygodnia F2?
13-14 tydzień. Jeśli masz F1 to zjedz do końca i potem zacznij nic się nie stanie. Chodzi o to, że dzidziuś w 2 trymestrze zabiera więcej witamin które są Ci potrzebne ale tak od razu to też nie, więc spokojnie [emoji3]Ja biorę , mój Dr powiedział że 2 zacząć brać od skończonego 12tyg ja zaczęłam brać jak aplikacja pokazala 13tyg ) już sama się gubię co oznacza skończony 12 czy to 12t1d czy 13t0d
Skończony 12 t to 13t0d