Chérie
Mama Danielka
auc ... nudzi ci sie czy musisz ??
oj muszę muszę. ale lepsze to dla mnie jak umberto eco "dzieło otwarte"

O, bardzo ciekawa jestmiłej lektury
myślałam, że będzie gorzej, ale da się strawić

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
auc ... nudzi ci sie czy musisz ??

O, bardzo ciekawa jestmiłej lektury

a mam pytanie do MAM wczoraj bylam swiadkiem jak odpadła pępowinka mojemu 12 dniowemu bratankowi .... i chcialam was zapytac jak odpadnie prawda to robi sie wtedy taka jakby dziurka taka ranka i czy ta ranke tez trzeba przemywac dalej spirytusem i czy mozna wogole bo to juz otwarta rana a nie zeschnieta pepowinka a i oczywiscie jak sie nawet obmyje to co dalej o jak sie zalozy na to bodziak czy cos to przeciez moze sie przykleic albo gazik do tej swiezutkiej ranki........... hmm /?>?????????

Trzeba przemywac aż do zagojenia się ranki![]()
no tak ale co zrobic jak jest swieza znowu zaraz po oderwaniu sie pepowinki poczekac az podeschnie troche bo jak sie zalozy bodziaka czy cos to moze sie przykleic hmm... taka swieza ,,,, moze poczekac chwile az podeshnie i dopiero zaloazyc ubranko .......hmmm
moja mama radzila zawsze suchym gazikiem przykladac !!
no tak ale co zrobic jak jest swieza znowu zaraz po oderwaniu sie pepowinki poczekac az podeschnie troche bo jak sie zalozy bodziaka czy cos to moze sie przykleic hmm... taka swieza ,,,, moze poczekac chwile az podeshnie i dopiero zaloazyc ubranko .......hmmm
Jeżeli jest możliwośc przyklejenia można troszke poczekac. Zasada jest taka,że dopuki nie zagoi się rana trzeba ją cały czas przemywać i nie moczyć wodą. Nie powinna tez leciec krew, kilka kropelek krewki ok ale jak wiecej to trzeba dla pediatry pokazać.