reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Grydor to Ty juz niezle po terminie...
Ja tak czy tak stresowalam sie porodem,ale to czekanie jeszcze bardziej mi sie nie podoba...
Nic,musze myslec tak,ze do 6 stycznia mala juz bedzie na swiecie i nie bedzie wiecej czekania...

reklama
A moja Myszunia to niezły głodomorek od paru dni. Wypija po 125ml za jednym posiedzeniem a czasem i nawet 1.5 butli (jedna butla 125ml). Bardzo nas to cieszy bo we wtorek ważyła 2800g i mogłaby już ładnie przybierać:)
W ogóle minki takie robi, że już wiele razy płakałam ze śmiechu:p Musiałabym to kiedyś sfilmować i Wam pokazać:)

Współczuję dziewczynom, które muszą czekać na rozwój syt. Mnie też skręcało od 9 miesiąca a co dopiero Was jak większość z Was ma przed nosem termin porodu a tu cisza;P

Georgina ile twoja mała wypija????:szok::szok::szok:

Jestem w szoku bo Tomek po kąpaniu wypije mi z jednej piersi...nie wszystko bo zasypia tak że go nie idzie dobudzić ale po 5 min w kołysce budzi się i może raz mi wypił 120 ml Nan! A dziś np tylko 50!
Ale śpi tak zwykle od 20.30 do północy więc chyba mu to wystarcza?:sorry2:
Za to już ma ustalony pożądek dnia:wściekła/y:
Śpi tak do 9...potem nie śpi do 12-13 i znów zasypia na 3 h! I znów nie śpi do kąpania które mamy koło 19.30!
Ale w nocy jest koszmar! Nie dość że musi co najmniej z dwóch cycków wypić a zdaża się że 3 raz mu daję...to jeszcze robi sobie przerwy 2 h!!!!O ile zbyt długo sam nie leży w kołysce to nie płacze ale za to jak mu się znudzi to mam koncert:wściekła/y: Nic go nie boli...pić nie chce a nie śpi! A jak już śpi to budzi się co godzina..góra 1,5 do picia! I nie zaśnie jak nie dostanie:no: Sztucznego mleka już więcej mu nie chcę dawać a przetrzymać go też nie mam siły i nie chcę żeby wrzaskiem budził mi Haneczkę:no:
Oto minusy trzymania dzieci w jednej sypialni!
Aż się boję dzisiejszej nocy:baffled:

Georgina ile twoja mała wypija????:szok::szok::szok:

Jestem w szoku bo Tomek po kąpaniu wypije mi z jednej piersi...nie wszystko bo zasypia tak że go nie idzie dobudzić ale po 5 min w kołysce budzi się i może raz mi wypił 120 ml Nan! A dziś np tylko 50!
Ale śpi tak zwykle od 20.30 do północy więc chyba mu to wystarcza?:sorry2:
Za to już ma ustalony pożądek dnia:wściekła/y:
Śpi tak do 9...potem nie śpi do 12-13 i znów zasypia na 3 h! I znów nie śpi do kąpania które mamy koło 19.30!
Ale w nocy jest koszmar! Nie dość że musi co najmniej z dwóch cycków wypić a zdaża się że 3 raz mu daję...to jeszcze robi sobie przerwy 2 h!!!!O ile zbyt długo sam nie leży w kołysce to nie płacze ale za to jak mu się znudzi to mam koncert:wściekła/y: Nic go nie boli...pić nie chce a nie śpi! A jak już śpi to budzi się co godzina..góra 1,5 do picia! I nie zaśnie jak nie dostanie:no: Sztucznego mleka już więcej mu nie chcę dawać a przetrzymać go też nie mam siły i nie chcę żeby wrzaskiem budził mi Haneczkę:no:
Oto minusy trzymania dzieci w jednej sypialni!
Aż się boję dzisiejszej nocy:baffled:

AGUS ja tez mam ten minus:tak:moja corcia czasami sie budzi w nocy i jest zla ale jakos sie uspokaja i idzie dalej spac:tak:moj maly np dzis w nocy budzil sie czesciej bo wstawalam do niego chyba z 5 razy ale to chyba dlatego ze wyspal sie w dzien:tak:zobaczymy jak bedzie dzis.On zazwyczaj wyciagnie mi z obu piersi i spi tak okolo 3-3,5 godz,potem zje i idzie dalej spac;-)wspolczuje ci ze on nie spi tyle czasu:baffled:co robi w tym czasie?

hej mamuski:) Widzę ze dzis tu jestem pierwsza i jak na razie sama...:)))
u mnie spokoj:( a juz myslalam ze cos sie zaczyna...wczoraj caly dzien bol brzucha a wieczorem mega skurczybyk ze powietrza nabrac nie moglam i ciarki na calym ciele (takiego jeszcze nie mialam wczesniej) i polozylam sie spac a wtedy wszystko przeszlo:( a juz mialam nadzieje... od polowy ciazy mowilam ze urodze 27-28grudnia a jak nie to dopiero w nowym roku i pewnie to drugie sie spelni i Antos przyjdzie na swiat 4stycznia... z jednej str chcialabym go juz trzymac w ramionach ale z drugiej tak sobie mysle ze moze lepiej dla niego jak bedzie z poczatku roku a nie z konca... zawsze to o rok mlodszy:)
Ide dzis na mega dlugi spacer moze cos pomoze... zobaczymy...a teraz spadam jeszcze do lozeczka troche sie wygrzac:)))

reklama
Byłam wczoraj na IP i co ?:) tak mnie zmasowali, ze mi dzisiaj znowu czop odłazi! no ile tam tego jest ?:confused: tym razem z krwią, rozwarcie jakie było takie jest, zapytali czy chce zostać na co ja ewidentnie NIE, i mam łazikować po domu, robić prysznice :confused: na pytanie kiedy urodzę ? odpowiadali: może dzis ,może jutro , a może trzeba bedzie wywoływac ..:confused: badz tu człowieku mądrym ...

Skurcze zmalały tylko boli mocnawo jak na @

Do góry