reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

HPV w ciąży Cin2 HSIL

Hej wszystkim, mam problem jestem w ciąży okazało się że mam Hpv później kolposkopia wynik Dysplacja szyjki macicy- dostałam skierowanie do ginekologa onkologicznego i ten jak tylko zobaczyl wynik powiedział w niedziele widzimy się na oddziale zestresowałam się powiedziałam OK jak zaczęłam analizować czytać okazało się że nie powinnam mieć teraz żadnych zabiegów. Nie wiem co robić, boję się że nie do noszę tej ciąży (9tydz) ale też i martwię się o swoje zdrowie . Cholera jasna dlaczego mnie to spotkało:(

reklama
A jak duża wyszła Ci ta dysplazja? CIN1, CIN2, CIN3?
Najczęściej w przypadku ciąży jest to jedynie monitorowane. Jeśli zmiana jest duża, zwłaszcza CIN3, to jednak warto rozważyć jej wycięcie jeszcze w trakcie ciąży. Z tego co wiem, to chyba wycięcie laserowe zmiany jest dość bezpieczne w ciąży, ale dopiero w drugim trymestrze.

Do góry