reklama

Imie dla dziewczynki ..Blanka ?

MamaZblizną

Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
Przyjaciolka poszukuje imienia dla coreczki..
Myslala o imieniu Blanka.. czy to imie jest brzydkie? Zle wam sie kojarzy?
Wiem, ze kazdy ma swoj gust, ale szukalysmy na roznych forach, ale bardzo malo tych malych Blaneczek :)
Dajcie znac co myslicie :)

reklama
Dlaczego mamy wybierać imię obcemu dziecku? Każdy ma swój gust i swoje powody jakie imię wybiera

Ja np. kierowałam się tym, żeby: pasowało do nazwiska, było polskie ale dało się przetłumaczyć łatwo na inne języki, miało skróty, nie było mocno nowoczesne, ale i nie totalnie starodawne

Więc imię Blanka mi się nie podoba bo słabo ze skrótami, do nazwiska pasuje jak świni siodło, no jedynie z tłumaczeniem chyba bez tragedii choć też chyba nie jest aż tak łatwo jak z imionami moich dzieci

Dlaczego mamy wybierać imię obcemu dziecku? Każdy ma swój gust i swoje powody jakie imię wybiera

Ja np. kierowałam się tym, żeby: pasowało do nazwiska, było polskie ale dało się przetłumaczyć łatwo na inne języki, miało skróty, nie było mocno nowoczesne, ale i nie totalnie starodawne

Więc imię Blanka mi się nie podoba bo słabo ze skrótami, do nazwiska pasuje jak świni siodło, no jedynie z tłumaczeniem chyba bez tragedii choć też chyba nie jest aż tak łatwo jak z imionami moich dzieci
Może dlatego, że po to jest to forum?
O to nie pytaj, o tamto też nie.. To po co tu wg być?
Nigdzie nie napisałam, że ktoś ma wybrać imię dziecku, tylko napisać swoją opinię, a to chyba różnica.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry