reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię dla Maluszka :)

Imię Bruno mi się nie podoba dla dziecka..mojej babci pies tak się wabi. Ale każdy ma inny gust i każdemu podoba się co innego najważniejsze by się rodzica podobało.

Ostatnia edycja:
reklama
Lilianna było jednym z moich typów dziewczynkowych bardzo mi się podoba i super można skracać.
Bruno i Iwo też mi się podoba
kora30 Tymon fajnie ale Tymoteusz takie trochę długie jeszcze zależy czy macie krótkie czy długie nazwisko, ja zwracam na to uwagę żeby imię fajnie współgrało z nazwiskiem. długie imię krótkie nazwisko i odwrotnie ja mam długie nazwisko i strałam się by dzieci miały krótkie imiona.

My już postanowiliśmy by nazwać córeczkę Marysia, choć rodzina męża jest bardzo negatywnie nastawiona i zapowiedziała protesty (oczywiście w formie żartów, ale widać że niezbyt przypadł im do gustu nasz wybór - szczególnie Babci męża - Marii):-) Ale nie mamy zamiaru się ugiąć, ciężko byłoby nam dojść do porozumienia z imieniem dla chłopca, ale jak twierdzą lekarze, nie musimy się zmagać z dylematem Franciszek czy Stanisław ;-)

eklerka Nicole ładnie,tez rozwazaliśmy ta opcje
kamila do imienia Marysia mam uraz ...imie samo w sobie ok,ale mi sie zle kojarzy:zawstydzona/y: Ale to kwestia gustu:*

Wiadomo, że każdej z nas jedne imiona się kojarzą lepiej, inne mniej. Ja mam skrzywienie historyczne ze względu na wykształcenie i rzecz jasna szaleję za jakimiś kuriozami typu Dzierżka, Delfina albo Samuel, ale mam świadomość, że ludzie nie będą przychylnie nastawieni do tego i wolałabym oszczędzić dziecku wstydu :-p

Maria bardzo ładnie, gdyby nie to, że teściowa ma tak na imię ( a nie chciałam jej robić dobrze) też brałabym pod uwagę.
Nicol w ogóle mi sie nie podoba.

A Samuel, Dzierżka itp. bardzo fajnie mi się kojarzą, ale nie dałabym tak dziecku :sorry2:

Maria- podoba mi sie, nasza bedzie miala na drugie Marie, moja mama tez Maria

Nicole- nie w moim typie, moja siostra kiedys ja to imie uslyszala stwierdzila ni cola ni pepsi, i od tamtego czasu zawsze mi to w glowie siedzi, ale wiadomo kwestia gustu a nad tym sie nie dyskutuje

Samuel- tez mi sie podoba, ale to chyba zydowskie imie wiec moj m wogole nawet nie bralby pod uwage, nie lubi zydowskich imion

Bruno, Tymon i Iwo- tez nie w moim stylu

ja biorę pod uwagę Natalka,Nikol,Liliana...ale mój R. tylko ostatecznie na Nikol może przystać...ciężko jest się dogadać,a z chłopięcym imieniem to już wojna będzie,mi inne się podobają,R. inne:-(

reklama
ja biorę pod uwagę Natalka,Nikol,Liliana...ale mój R. tylko ostatecznie na Nikol może przystać...ciężko jest się dogadać,a z chłopięcym imieniem to już wojna będzie,mi inne się podobają,R. inne:-(

Natalia i Liliana jal dla mnie super bardzo mi sie podobaja

Do góry