reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Invicta- BADANIA

Dorota144

Zaangażowana w BB
Witam !

Mam problem od 10 lat jestem w invicta bo jestem nosicielem choroby( genetyczna sprzężona z chromosomem X) . Dlatego musiałam u nich wykonać w 2018 i 2019 PGD linked plus dodatkowo dwa razy brałam PGA. Z tych transferów urodził na się syn. Teraz wróciłam do klinki i muszę zrobić diagnostykę na nowo. Przed przystąpieniem upewniłam się ile to kosztuje teraz : PGD linked 6,5 tys około PGA około 6 tys. Moja opiekunka wysyłała mi nawet cennik. Po rozmowie z gentyk usłyszałam że coś się zmieniło i badania będą droższe ( myślałam że to różnica między kiedyś 10 tys za całość a 12 tys teraz ) Jednak później opienkuka dosłała mi no nowy cennik. Okazało się że teraz muszę wykonać badania PGD ONe koszt tego badania około 16 tys plus dodatkowo to PGT A, razem koszt ponad 21 tys. Dopytując czemu nie mogę mieć badania tak na wtedy PGD linked skoro dwie sondy już były zrobione, usłyszałam że zmieniły się normy ESHRE i można zrobić tylko w dwóch przypadkach. Problem w tym że nigdzie nie doszukałam się tych 2 przypadków. Mało tego badanie na ich stronie dalej widnieje, a cennik też przecież wysłała opiekunka. W sumie nie wiem co o tym myśleć może ktoś miał kiedyś podobnie? Oni odpisali mi tylko e-mail. W grudniu umówiłam się do mojego lekarza na rozmowę.

reklama
Do góry