Misslena gratulacje!a co do twojego pytania to sa rozne wersje do ukladania noworodkow do spania zreszta i nie tylko na ten temat sama sie przekonasz i bedziesz musiala wybierac,bo jasnej odpowiedzi nigdy nie dostaniesz,czy to od lekarza czy od znajomych,tak ja stwierdzilam.Wpisz w internecie pytanie swoje i tak jak pisalam sa odpowiedzi gdzie jest zalecenie ukladania dziecka na boki,ale to moze zle wplywac na bioderka,co gorsza uduszeniem!i tak na wznak jest dobrze,ale to grozi zachlysnieciem,ja mysle ze najlepiej roznie ukladac a i tak pilnujemy swoje dzieciaczki wiec jak cos by sie dzialo.....jestesmy w poblizu.Ja na poczatku ukladalam na wznak ale glowka w bok z tego wzgledu ze miala problem z bioderkami,a jedzenie jej sie nigdy nie ulewalo juz w lozeczku,pozniej kladlam ja na bokach teraz ma ulubiona pozycje na brzuchu,gdzie jak byla noworodkiem nie cierpiala tej pozycji.Wiec moja rada poczytaj w internecie a jak masz jeszcze watpliwosc zapytaj pediatre!Pozdrawiam i zycze milego macierzynstwa!