reklama

Jazda samochodem z noworodkiem

Mam pytanie, chodzi o podróż samochodem, sama z 3-tygodniowym synkiem. Nasze auto nie ma możliwości wyłączenia poduszki na miejscu pasażera, więc maluch nie może tam siedzieć, ale również słyszałam że mały nie może jechać sam z tyłu. Może któraś z mam miała podobny problem i czy da się to jakoś załatwić?

reklama
A dlaczego nie może jeździć sam z tyłu? A co mają powiedzeić rodzice bliźniaków? U mnie nie ma możliwości zamontowania fotelika z przodu bo nie mam isofixa, więc dziecko jeździ od samego poczatku z tyłu. Samo też.

Mam pytanie, chodzi o podróż samochodem, sama z 3-tygodniowym synkiem. Nasze auto nie ma możliwości wyłączenia poduszki na miejscu pasażera, więc maluch nie może tam siedzieć, ale również słyszałam że mały nie może jechać sam z tyłu. Może któraś z mam miała podobny problem i czy da się to jakoś załatwić?

U nas też dziecko jeździło samo z tyłu. Możesz sobie ewentualnie zakupić taką nakładkę z lusterkiem na fotel, wtedy w swoim lusterku wstecznym widzisz tamto lusterko i odbicie dziecka, jeśli to ma cię uspokoić. Ale na pewno nie zabierają prawa jazdy za to, że dziecko jest samo z tyłu.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry