reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersia

kasia - głupio to zabrzmi, ale... nie pamietam już :/ raczej nie dłuzej niz do roczku dziecka...
ja tez skróciłam i obowiazkowo nosze upiete w kok, dzieki czemu dwa razy dziennie sprzatam podłoge tylko w łazience a nie wszedzie :(

reklama
Mi też wypadają...Też ciągle chodzę w spiętych włosach i nawet w takich spię bo poducha cała była we włosach a spię z małym i jak go poprawiałam na poduszce do karmienia cycuchem on miał włosy w rączkach, smoczek jak mu wypadł, tez czasem miał włosa :( Kupiłam szampon Decros od łupieżu a drugi od wypadania włosów, może chociaż w minimalnym stopniu zminimalizuje wypadanie. Miałam włosy ufarbować ale chyba poczekam trochę. Koleżance w ciązy tak wypadały a ma bardzo grube włosy, że teraz dziecko ma roczek a jej grzywka z odrostających włosów się zrobiła.

nie dawno was czytałam i współczułam mamom które walczą z dzieciaczkami aby piły z butli i nie sądziłąm że mnie to spotka. A jednak...
Mała była od początku dopajana herbatką z butli, często też dostawała butle z moim mleczkiem, ale od jakiś 2 miesięcy bardzo żadko dostawała mleko w butli i teraz mam problem. Nie zje mleka z butelki ani ode mnie ani od nikogo innego, będzie głodna herbatkę wypije ale mleka nie tknie. Już któryś dzień z nią walcze. A jak była młodsza to wolała nawet butle :(( i teraz klops bo nigdzie nie moge wyjść. Nawet jak wyszłam o 7 i wróciłam o 13 to w młodą wmusili tylko 30 ml mleka. A co dziwne że herbatkę wypije .... i to mi nie gra... o co chodzi ??

niunias no po prostu jest mądra i kojarzy że mleczko z cycusia, herbatka z butelki.
A dawałaś większego smoczka do mleczka? Musi mieć większą dziurkę niż do herbatki. Może jej za słabo leci i się denerwuje?

ma smoczek z 2 dziurkami więc raczej nie leci zbyt wolno. Niedawno przeszliśmy na te większe smoczki bo chciałam jej zagęszczać kleikiem. Ale jak nie chce pić mleka to nici z zagęszczania.

Moj Alan to wczesniej chetnie pil z pipetki syropki, lekarstwa itd, a teraz niczego nie chce tknac co z cycusia nie wyplywa :( nawet mojego mleczka z butelki, jabuszka lyzeczka, dzisiaj mialam problem z syropkiem przeciwgoraczkowym.

Niunians, a Twoja Nikolka faktycznie inteligentna bestia. My nie doceniamy naszych brzdacow ;) One nieze juz kojarza fakty:)

moja mała cały cza je cyca , i też mi wypadają włosy ale ja nadal jem falvit mama
chociaż sporadycznie już teraz...
poza tym to karmię małą kaszką raz dziennie z buteki niekapki
i mała sama sobie tą butlkę trzyma i je :-)
do tego daję jej deserki i oboadki, chrupki, chlebek i owoce..
ma jeszcze po niczym nie miała uczulenia.,. co jej nie smakowało to po połknieciu zwrciła i później jadła inny smak.. :tak: mała spryciula...

Ja zamierzam jurto u lekarza porozmawiac o rezygnacji z cyca. Wiadomo ze na to trzeba czasu, wiec mysle ze pora zaczac. Alan niedlugo 6miesiecy skonczy. poprosze o recepte na Bebilon pepti, moze to mleczko bedzie mu bardziej sluzyc niz moja dieta i te alergi, liszaje itd poznikaja. Milo karmic cycem, ale jak wroce do prycy to sie wykoncze-karmieniem i sciaganiem. mysle ze co najlepszego dostac mial to juz dostal,a teraz moje mleczko nie jest mu juz tak potrzebne ;) Choc bede za tym tesknic...

reklama
Do góry