reklama

Który to tydzień?

Mamfasolki92

Zaciekawiona BB
Witam.

To moja pierwsza ciąża, w którą nadal nie mogę uwierzyć, bo lekarze mówili, że będzie ciężko. Mam niedoczynność tarczycy, insulinooprnosc, podejrzenie PCOS.. No, ale do rzeczy, ostatnia miesiączkę miałam 5 sierpnia i zrobiłam w minionym tygodniu badanie beta hcg i wyszło, że jestem w 5tc, a będąc u lekarza stwierdził, że to 2tc i gdybym przyszła dzień wcześniej to nic by nie widzial. Więc sama nie wiem który to właściwie tydzień. Którego terminu się trzymać i dlaczego aż taka rozbieżność?

reklama
Link do: Kalkulator tygodnia ciąży - który to tydzień ciąży - Babyonline.pl tu masz link do kalkulatora tygodnia ciąży. Mój ginekolog i ginekolodzy w szpitalu obliczali tygodnie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Jeśli to był u Ciebie 5/08 to wychodzi że jesteś w 11 tygodniu. Lekarze wliczają tygodnie od początku cyklu gdy kobieta nie jest jeszcze w ciąży. Zarodek, a później dziecko rozwija się we własnym tempie i jego wielkość zależy od różnych czynników, np.problem z tarczyca u matki,cukrzyca,palenie,itp.nie wiem dlaczego lekarz powiedział że to 2 tydzień. Zapytaj następnym razem jak to liczy.u mnie wszyscy liczyli od 1 dnia cyklu pełne, skończone tygodnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry