reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U nas też już raczej wszystko jest chociaż jeszcze nie skręcone łóżeczko ❤ No i nad monitorem oddechu cały czas mysle
my też się zastanawiamy, z jednej strony to spokój ducha, z drugiej jednak uciążliwość użytkowania, ponoć włącza się bez potrzeby i w nocy trzeba pamiętać, żeby odłączać na karmienie, używa się go w sumie 3 miesiące, a kosztuje krocie, bezpieczeństwo malucha najważniejsze, ale waham się czy to naprawdę niezbędne

reklama
Dziewczyny, mam misję kupić turbaniki niemowlęce dla małej, bo mąż na nie zachorował. Macie jakieś sprawdzone i niedrogie?
Sprawdź na fejsie- Baby Hero, niedrogie przede wszystkim bo mało znana marka ale ja zamówiłam komplecik dla małego i bardzo fajna jakość w stosunku do ceny. W ogóle to te turbany i opaski drogie strasznie- 50 zł za jedną gdzieniegdzie, aż głowa boli 🤯

U nas prawie cała rodzina na miejscu, jedna i druga babcia- moja mama kocha zajmować się niemowlaczkami, a teściowa tymi większymi więc idealnie 😁 powiem Wam, że pomoc szczególnie przy pierwszym jest nieoceniona, moja koleżanka mieszka z teściową ale nic jej nie pomagała, mąż jej niestety taka praca że nie mógł wziąć wolnego, sama musiała wszystko robić na początku po CC 😔
No jak mąż nie ma jak pomagać to rzeczywiście się bardzo ktoś przydaje... Tutaj w Hiszpanii ojcowie mają 3 miesiące tacierzyńskiego więc przez pierwsze 3 miesiące będę miała pomoc małża.

Żebyście nie myślały, że taka sielana w tej Hiszpanii :D matki też mają tylko 3 miesiące płatnego, a potem to jak chcą zostać dłużej w domu, to za friko, co mnie czeka.

No jak mąż nie ma jak pomagać to rzeczywiście się bardzo ktoś przydaje... Tutaj w Hiszpanii ojcowie mają 3 miesiące tacierzyńskiego więc przez pierwsze 3 miesiące będę miała pomoc małża.

Żebyście nie myślały, że taka sielana w tej Hiszpanii :D matki też mają tylko 3 miesiące płatnego, a potem to jak chcą zostać dłużej w domu, to za friko, co mnie czeka.
dla mężów super, ale 3 miesiące to dla mamy...ratunku

Taaak. Dużo kobiet tutaj potem zostaje na bezpłatnym urlopie wychowawczym. Ale znajdą się takie co już po trzech miesiącach wracają do pracy 😱 nie wiem jak one to robią... Ja bym nie dała rady takiego małego dziecka zostawić. Pękło by mi serce.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry