Izabela089
Fanka BB :)
Cześć jestem tu nowa jestem w drugiej ciąży syn lat 4,5 i aktualnie 8+5 termin z Apki na 28.06. Lekarz mówi 1.07. wiec nie wiem czy jestem czerwcowa czy lipcowa mama 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Świrowanie to też objawwitamyspokojnie ja jestem dziś 7+5 i też nie mam nic poza bolacymi cyckami. Też świruje i to wcale nie powoli a już do tego stopnia ze sama się śmieje ze niedługo zamiast na wizycie kontrolnej to wyląduje w psychiatryku
![]()
sprawdzaj sobie tak jak Ci radziła. Ja w pierwszej ciąży od około 3-4 wizyty miałam zawsze ponad 140/90, wiadomo- to też była ciąża z ivf więc się stresowałam czy dalej jest ok z dzidzia, myślę że gdybym najpierw miała usg a później pomiar ciśnienia to byłoby niższe. W domu mierzyłam to dopiero na koniec miałam ciągle podwyższone ale i tak nie dostałam tabletek. A jak przyjechałam na porodówkę to miałam 160/95 na izbie przyjęćna szczęście już na oddziale się poprawiło. Jak się okazało- to był dopiero początek rozrywek przy porodzie
Dziewczyny które już rodziły- jak wyglądały wasze pierwsze porody? Może chcecie się podzielić historiami? Dajcie znać też dziewczyny przed pierwszym porodem- może nie chcecie żebyśmy pisały, możecie nie chcieć tego czytać. Ważny jest komfort nas wszystkich tutajmnie po prostu ciekawi jak w innych szpitalach się rodziło stąd moje pytanie
A wlasnie, jak juz o karmieniu piersiaMacie juz jakies plany w temacie albo jakie sa wasze poprzednie doswiadczenia?
Ja i syna i corke karmilam po 2.5 roku i teraz planuje podobnie![]()
Kiedyś miałaś zlecone, więc stwierdziłam, że to dobry moment, żeby to sprawdzićA ktoś ci zlecał badania? Czy sama zrobiłaś bo coś podejrzewałaś z tą glukozą?
Ja zawsze chciałam, ale nie wiem czy będzie to u mnie możliwe bo jestem, odkąd pamiętam, wlaścicielką tzw. płaskich/wklęsłych sutków i nie wiem czy dziecko będzie mi w stanie złapaćA wlasnie, jak juz o karmieniu piersiaMacie juz jakies plany w temacie albo jakie sa wasze poprzednie doswiadczenia?
Ja i syna i corke karmilam po 2.5 roku i teraz planuje podobnie![]()
Mój poród był wywoływany, zaczęli dzień po terminie, bo zaczęło mi rosnąć ciśnienie w okolicach 39 tygodnia. Balonik dał jedynie rozwarcie na 1.5 palca, podali oksytocyne, od razu miałam krzyżowe, które nie zapisywały się wcale na ktgsprawdzaj sobie tak jak Ci radziła. Ja w pierwszej ciąży od około 3-4 wizyty miałam zawsze ponad 140/90, wiadomo- to też była ciąża z ivf więc się stresowałam czy dalej jest ok z dzidzia, myślę że gdybym najpierw miała usg a później pomiar ciśnienia to byłoby niższe. W domu mierzyłam to dopiero na koniec miałam ciągle podwyższone ale i tak nie dostałam tabletek. A jak przyjechałam na porodówkę to miałam 160/95 na izbie przyjęćna szczęście już na oddziale się poprawiło. Jak się okazało- to był dopiero początek rozrywek przy porodzie
Dziewczyny które już rodziły- jak wyglądały wasze pierwsze porody? Może chcecie się podzielić historiami? Dajcie znać też dziewczyny przed pierwszym porodem- może nie chcecie żebyśmy pisały, możecie nie chcieć tego czytać. Ważny jest komfort nas wszystkich tutajmnie po prostu ciekawi jak w innych szpitalach się rodziło stąd moje pytanie